Partij voor de Dieren wil meer financiële steun van gemeente Den Haag voor wildopvang

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Den Haag moet financiële middelen beschikbaar stellen voor de opvang van zieke of gewonde in het wild levende dieren, vindt Partij voor de Dieren Den Haag (PvdD). De partij dient hiertoe een voorstel in.

Jaarlijks raken tienduizenden in het wild levende dieren gewond. Volgens de wet heeft iedereen een algemene zorgplicht voor gewonde in het wild levende dieren, dus ook gemeenten. Omliggende gemeente als Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp dragen al financieel bij aan de verzorging van gewonde in het wild levende dieren. Den Haag levert alleen een bijdrage aan het vervoer van deze dieren en het opruimen van dode dieren uit de openbare ruimte. “De gemeente Den Haag moet het voorbeeld van andere gemeenten volgen en ook ondersteuning bieden voor de verzorging van gewonde in het wild levende dieren”, stelt PvdD-raadslid Robin Smit.

Sluiting wildopvang

Per oktober dit jaar heeft de wildopvang Zuid-Holland haar deuren moeten sluiten. Dit terwijl de wildopvang jaarlijks duizenden gewonde in het wild levende dieren vanuit heel de provincie opving. De verwachting is dat hierdoor de druk op de Haagse wildopvang verder toe zal nemen. “En dat terwijl het budget wat nu beschikbaar is, vanuit de gemeente, voor het vervoer van deze dieren al ontoereikend is”, stelt Smit. Zijn partij dient een voorstel in om wildopvang een financiële bijdrage te geven voor de verzorging van gewonde in het wild levende dieren