Eerste indoor wavepool van Europa opent binnenkort in Den Haag

Algemeen
Na jaren van onderzoek en testen bouwen Joeri Fredriks en Jeroen den Otter nu de eerste indoor wavepool van Europa: de SurfPoel.
Na jaren van onderzoek en testen bouwen Joeri Fredriks en Jeroen den Otter nu de eerste indoor wavepool van Europa: de SurfPoel. (Foto: Nico de Voogd)

De perfecte golf om op te surfen is, als er voldoende geld wordt opgehaald, binnenkort te vinden aan de Saturnusstraat in de Binckhorst. De teller van de crowdfundingsactie van initiatiefnemers Joeri Fredriks en Jeroen den Otter staat nu op bijna 100.000 euro.

Na jaren van onderzoek en testen bouwen Joeri Fredriks en Jeroen den Otter nu de eerste indoor wavepool van Europa: de SurfPoel. Fredriks en den Otter willen het voor iedereen mogelijk maken om een perfecte golf te surfen, ongeacht waar je woont. Met 24/7 Waves maken zij het makkelijkom te surfen op een andere plek dan de zee, midden in de stad. Om de wavepool af te bouwen zijn zij een nieuwe crowdfundingcampagne gestart.

Met de paplepel in gegoten

Surfers Joeri Fredriks en Jeroen den Otter liggen zelf ook het liefst hele dagen in de zee, maar zijn de afgelopen 5 jaar nog drukker met de realisatie van de Surfpoel. Fredriks: “Vanaf de start van de SurfPoel hadden wij één gezamenlijk doel: we willen het voor iedereen mogelijk maken om een perfecte golf te surfen, ongeacht waar je woont. Het bassin is 70 meter lang en 20 meter breed. Hierin kunnen wij golven produceren van 1,5 meter hoog, 120 golven per uur en 10 seconden lang. Non-stop goede golven dus!”

Nieuwe hotspot

De Surfpoel wordt gebruikt voor onderzoek om meer Wavepools te verkopen en als unieke sportfaciliteit in de Binckhorst - de nieuwe hotspot van Den Haag. Het wordt een sportaccommodatie waar men kan surfen, leren surfen en diverse surfgerelateerde evenementen plaatsvinden. Het bedrijf erachter, 24/7 Waves, werkt samen met een multidisciplinair team van surf-minded professionals met verschillende achtergronden: namelijk in waterbouwkunde, sportmanagement, financiën, juridisch, communicatie en marketing, techniek, duurzaamheid en informatiemanagement. Ook heeft de TU Delft geholpen met diverse vraagstukken.

Samen golven maken

Om de golven daadwerkelijk te laten rollen zijn de ondernemers een crowdfunding gestart. Samen met surfers en surf fans willen ze de laatste hand leggen aan de energiezuinige indoor wavepool. “Inmiddels doen al meer dan 144 investeerders mee, de support is overweldigend! Maar we zijn er nog niet. We zoeken nog meer mensen die mee willen doen met de crowdfunding door middel van een lening of door alvast surfuren te kopen in de voorverkoop.” aldus Fredriks. Mee investeren kan tot 28 februari via https://crowdaboutnow.nl/247waves.