Succesvolle buurtinitiatieven gezocht voor Appeltjes van Oranje

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Het Oranje Fonds is de zoektocht gestart naar bijzondere projecten die kans maken op een Appeltje van Oranje 2023. Dit jaar is het thema Bruggenbouwers in de buurt.

Buurtbewoners die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten, zijn de bruggenbouwers in de buurt. Door bruggen te bouwen worden sociale relaties in een buurt versterkt, ontstaat er meer onderling begrip en voelen mensen zich meer thuis in hun buurt. Deze succesvolle buurtinitiatieven maken kans op één van de drie Appeltjes van Oranje. De Appeltjes worden voor de 21e keer uitgereikt. Organisaties kunnen zich tot 24 februari aanmelden via oranjefonds.nl/appeltjes. De Appeltjes van Oranje worden in oktober 2023 overhandigd door Koningin Maxima. 

Vangnet

Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar en gelijke kansen hebben. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.

Geldprijs en bronzen beeldje

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van €25.000,-. Het geld kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief. Meer informatie: www.oranjefonds.nl/appeltjes