Nieuwe leden toegetreden tot Haagse Adviesraad voor Sport

Algemeen
De bijna voltallige Adviesraad voor Sport 2023. Alleen Chavelli Stolk en Elvira Stinissen staan niet op de foto.
De bijna voltallige Adviesraad voor Sport 2023. Alleen Chavelli Stolk en Elvira Stinissen staan niet op de foto. (Foto: pr)

Birgül Özmen, Monique van der Bijl, Chavelli Stolk en Ronald de Jong zijn benoemd als lid van de Haagse Adviesraad voor Sport. Zij zijn benoemd voor een periode van vier jaar.

Vorig jaar nam de adviesraad afscheid van Catharina Abels, Kees Mol, Lisette van den Heuvel en Carola Uilenhoed vanwege het bereiken van de maximale benoemingstermijn. Vandaar dat er plek was voor vier nieuwe leden. In het najaar nam Ron Jansen het voorzittersstokje over van John van den Berg, die nog één jaar aanblijft als bestuurslid.

Eigen specialisme

Ron Jansen (voorzitter) over de komst van de nieuwe leden: “Elk nieuw lid brengt een eigen specialisme en groot netwerk mee. Het geeft onze raad de mogelijkheid om nieuwe ervaringen en kennis te vertalen naar adviezen voor bewegen en sport in onze stad. Daarnaast kunnen zij ook ieder bijdragen aan het vergroten van onze zichtbaarheid om daarmee onze adviezen en activiteiten verder te ontwikkelen.”

Ervaring

De vier leden hebben allen veel ervaring in maatschappelijke functies. Birgül Özmen en Monique van der Bijl waren daarnaast sportwoordvoerder in de gemeenteraad. Chavelli Stolk is voormalig top-voetbalster bij onder andere ADO Den Haag. Zij was pionier in de professionalisering van het vrouwenvoetbal en heeft bijgedragen aan het opzetten van de Eredivisie Vrouwen. Hierna is zij gestart als buurtsportcoach en als jongerenwerker in Den Haag. Ronald de Jong is een ervaren adviseur in public affairs en heeft brede ervaring in de publiek-private sector onder andere de gemeente Den Haag, ANWB en de Louwman Group. Tevens is De Jong voormalig (top)windsurfer en actief wedstrijd mountainbiker.