Haagse sportprijzen voor sporters met een beperking uitgereikt

Algemeen
Het auti-voetbalteam viel ook in de prijzen.
Het auti-voetbalteam viel ook in de prijzen. (Foto: Martijn Beekman)

De Haagse sportprijzen voor sporters met een beperking zijn maandag in bowlingcentrum Ockenburgh in Loosduinen uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Sportbelang SGK. Marnix de Wit werd gekozen tot sportman van het jaar, Mieke van der Meer tot sportvrouw van het jaar en de sportploeg van het jaar is het jeugd auti-voetbalteam. 

De prijzen werden uitgereikt door Sportbelang SGK directeur, Sandra van Koningsbrugge. Zij werd hierin bijgestaan door de SGK-ambassadeurs en wethouder Hilbert Bredemeijer. 

Sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar

Sportman van het jaar, Marnix de Wit, speelt iedere zaterdag tennis bij Tennisvereniging Never Out Houtrust. Marnix is sinds 1995 lid van SGK. Sportvrouw van het jaar, Mieke van der Meer, sport sinds 2009 bij SGK en slaat de zwemlessen op donderdagavond in het Zuiderpark nooit over. Met de benoeming tot sportploeg van het jaar krijgen de jeugd auti-voetballers een mooie bekroning op hun sportjaar. Afgelopen jaar hebben de voetballers van PGS Vogel een contract getekend bij ADO Den Haag voor het ‘Leven als een ADO-prof!’ programma.

Vrijwilligers

Tijdens de uitreiking werden ook de vrijwilligers door Wethouder Hilbert Bredemeijer in het zonnetje gezet: “Ze zijn heel belangrijk voor de sport, zeker voor deze sport voor mensen met een beperking.”

Stadsspeld

 Eén van die vrijwilligers is Peter Schaap. Hij ontving uit handen van de wethouder de Stadsspeld. Schaap is al 20 jaar actief voor Sportbelang SGK. Hij organiseert al twintig jaar een jaarlijks voetbalkamp voor voetballers met een verstandelijke beperking. Peter bedankte na de uitreiking iedereen voor ‘deze mooie waardering’.