Wethouder Robert van Asten slaat symbolisch de eerste paal samen met vertegenwoordigers van de bij het project betrokken bedrijven VORM, Waal, Syntrus Achmea en Ballast Nedam.
Wethouder Robert van Asten slaat symbolisch de eerste paal samen met vertegenwoordigers van de bij het project betrokken bedrijven VORM, Waal, Syntrus Achmea en Ballast Nedam. (Foto: Peter Lodder)

Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject in Binckhorst

Algemeen

Wethouder Robert van Asten heeft dinsdag 24 januari de eerste paal geslagen voor One MilkyWay in de Binckhorst is dinsdag 24 januari geslagen. In dit nieuwbouwproject wordt wonen en werk gecombineerd. 

De Binckorst ondergaat een transformatie van industriegebied naar woon-werkgebied. Deze herontwikkeling is momenteel in volle gang. Nieuwbouwproject One MilkyWay is hier onderdeel van. Het project, gelegen aan de kruising van de Melkwegstraat en de Saturnusstraat, omvat 213 huurwoningen, 40 koopwoningen en ongeveer 3.650 vierkante meter kantoorruimte. Hierin  kunnen onder andere ondernemingen, gezondheidszorg en horeca zich vestigen. 

Duurzaamheid

De focus in het 75 meter hoge project ligt op duurzaamheid. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen, -hijsmiddelen en -logistiek om zo rekening te houden met de uitstoot van stikstof. Daarnaast is de oude parkeergarage die op het kavel stond gedemonteerd. Hij wordt teruggebouwd als onderdeel van het project. Bovendien wordt in de laagbouw gebruik gemaakt van een natuurlijk bouwmateriaal met lage co2-impact. Tot slot komt er een daktuin die wordt aangelegd voor bewoners.

Herontwikkeling

De bouw van One MilkyWay is onderdeel van de bredere herontwikkeling van de Binckhorst. De Binckhorst heeft inmiddels zo’n 600 woningen en huisvest meer dan 1000 bedrijven. In de eerste fase worden er 5.000 woningen op de Binckhorst gerealiseerd. Daarbij wordt het karakter van het gebied behouden: een wijk met een industrieel karakter, waar veel plek is voor de creatieve industrie en bedrijvigheid.

Blij

Wethouder Van Asten (Stedelijke ontwikkeling) is blij met de bouw van One MilkyWay en de bijdrage die het gaat leveren aan de doorontwikkeling van de Binckhorst: “De Binckhorst verandert elke dag. Met One MilkyWay komt er weer een prachtig duurzaam pand bij, dat niet alleen een heerlijk huis voor honderden Hagenaars wordt maar ook ruimte biedt voor werk, zorg en ontspanning.”

Afbeelding
Massagesalon in Haagse wijk Laak gesloten na vinden van 18 spermasporen Algemeen 27 jan, 10:16
Afbeelding
Chelsy Valentina eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag Algemeen 27 jan, 09:39
Afbeelding
Op deze plekken geeft Staedion energiebesparende producten weg aan huurders Algemeen 27 jan, 09:18
Afbeelding
Commissie Loosduinen: 'Invoering betaald parkeren is in strijd met gemaakte afspraken' Algemeen 27 jan, 09:11
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:39
Afbeelding
Neherkade is weer open: verkeerschaos is volgens wethouder uitgebleven Algemeen 26 jan, 16:29
Afbeelding
Deze artiesten komen op 27 april naar Kingsworld in het Zuiderpark Algemeen 26 jan, 14:14
Afbeelding
Minister De Jonge slaat in Moerwijk de eerste paal voor De Schaloen Algemeen 26 jan, 10:23
Afbeelding
Wie heeft de meeste musjes in zijn tuin? Tel dit weekend mee! Algemeen 26 jan, 08:42
Afbeelding
GroenLinks wil niet nog meer vakantiehuizen in Vlietland Politiek 25 jan, 22:50
Afbeelding
Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject in Binckhorst Algemeen 25 jan, 16:33
Afbeelding
Deze hardloopsensatie van vorig jaar doet mee aan 47ste CPC Loop Algemeen 25 jan, 15:06
Afbeelding
PvdD Zuid-Holland wil meer natuur en minder glastuinbouw voor sierteelt Politiek 25 jan, 15:01