Op deze plekken geeft Staedion energiebesparende producten weg aan huurders

Algemeen
Molenwijk was als eerste aan de beurt. Een lange rij voor de kraam op het Cromvlietplein.
Molenwijk was als eerste aan de beurt. Een lange rij voor de kraam op het Cromvlietplein. (Foto: Frank Jansen)

Op zes plekken in Den Haag geeft Staedion energiebesparende producten weg. De eerste keer deed de woningcorporatie dit op maandag 23 januari op het Cromvlietplein in stadsdeel Laak. Er bleek veel belangstelling voor te zijn. Soms stonden er wel 50 tot 60 mensen in de rij.

Door de stijgende prijzen voor energie en de boodschappen hebben steeds meer mensen moeite de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Staedion maakt zich dan ook zorgen over de financiële situatie van haar huurders. Om ze te helpen geeft de woningcorporatie op 6 verschillende momenten op 6 plekken in Den Haag gratis energiebesparende producten zoals radiatorfolie of een waterbesparende douchekop weg.

Verduurzamen

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter: “Onze kerntaak is en blijft het bieden van een betaalbare en veilige woning aan onze huurders. We hebben de afgelopen jaren al veel aangepakt, maar we zetten nog meer in op het versnellen van woningverbeteringen die zorgen voor een lager energieverbruik. Het verduurzamen van deze woningen vergt echter tijd en planning. Dat is ook de reden dat we kijken wat we concreet op dit moment voor onze huurders kunnen doen.”

Alle beetjes helpen

“We hebben nauw contact met gemeente Den Haag om gezamenlijk bespaarteams in te zetten. Ook bieden we individuele oplossingen voor huurders met betalingsproblemen”, vertelt Marieke Stam, directeur Wonen & Samenleven. “Toch wilden wij nog wat extra’s doen voor onze huurders. Daarom kozen wij ervoor om enkele energiebesparende producten aan onze huurders te geven die direct invloed hebben op de energierekening. We snappen dat dit niet het probleem oplost, maar alle beetjes helpen.” 

Hoe werkt het?

De marktkraam van Staedion stond de afgelopen tijd al op drie plekken in de stad. Via een persoonlijke code kunnen huurders bij de marktkraam gratis energiebesparende producten ophalen. Denk daarbij aan radiatorfolie, een waterbesparende douchekop, brievenbusborstels of een warm dekentje zolang de voorraad strekt. Medewerkers van Staedion zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en eventueel huurders te helpen met het plaatsen van de producten in hun woning. 

Waar?

Op de volgende plekken is de kraam de komende tijd te vinden:

Maandag 30 januari van 10.00 tot 15.00 uur op het Paradeplein in Nootdorp (tegenover de Jumbo)
Dinsdag 31 januari van 10.00 tot 15.00 uur bij het Loosduinse Hof aan het Glenn Millerhof in Loosduinen
Woensdag 1 februari van 10.00 tot 15.00 uur in wijkpark Transvaal, Wolmaransstraat 10.