Subsidie voor isoleren Haagse bedrijfspanden

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Eigenaren of huurders van een bedrijfspand in Den Haag kunnen sinds kort subsidie aanvragen als zij hun pand dit jaar gaan isoleren. Met deze regeling wil de gemeente Den Haag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van bedrijfspanden in de stad. De subsidie is voor isolatieglas, gevelisolatie en de dak- en begane grondvloer. Aanvragen kan tot en met 31 december 2023.

Arjen Kapteijns, wethouder duurzaamheid en energietransitie: “Isolatie van bedrijfspanden is een belangrijk onderdeel van de energietransitie en bespaart direct CO2-uitstoot. Op deze manier kunnen we samen met het Haagse mkb een stap zetten naar een klimaatneutraal Den Haag.” 

Voor de subsidie is € 500.000 beschikbaar. Saskia Bruines, wethouder economie: “We willen het Haagse mkb graag helpen met verduurzamen. Deze regeling is een belangrijke steun in de rug. Het isoleren van de panden bespaart je als ondernemer energie en dus ook kosten.”

Meerdere isolatiemaatregelen

Er kan subsidie worden aangevraagd voor meerdere isolatiemaatregelen tegelijk, zoals het plaatsen van isolatieglas, isolatie van een dak, een vloer op de begane grond, een kruipruimte of een gevel van een bedrijfspand. Voor iedere locatie kan, afhankelijk van een aantal voorwaarden, tussen de €6.000 en €9.000 subsidie worden aangevraagd. Aanvragen kan tot en met 31 december 2023. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl