Khalid Choukoud ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag: ‘Ik hoop jongeren te motiveren’

Algemeen
Khalid Choukoud is Nederlands Kampioen Marathon 2022.
Khalid Choukoud is Nederlands Kampioen Marathon 2022. (Foto: pr)

Khalid Choukoud, drievoudig Nederlands kampioen op zowel de hele als de halve marathon, is tot ambassadeur benoemd van de NN CPC Loop Den Haag. Als echte Hagenaar vindt hij dit een grote eer.  Zelf neemt de Haagse topatleet op zondag 12 maart ook deel aan de de NN Halve Marathon tijdens de CPC Loop.

Als ambassadeur inspireert Choukoud mensen om in beweging te komen. Zo zal hij tijdens diverse hardloopclinics zijn ervaringen delen over het trainen voor een evenement als de NN CPC Loop Den Haag. Hij gaat speciale aandacht schenken aan de jeugd. Door middel van inspirerende trainingsvideo’s wil hij jongeren motiveren om in beweging te komen en goed voorbereid van start te gaan bij de gro-up Jeugdlopen van de NN CPC Loop. 

Grote eer

Khalid Choukoud: “Het is voor mij een grote eer om mij als echte Hagenaar ambassadeur van de CPC Loop te mogen noemen. Ik hoop een inspirerende en motiverende rol te kunnen vervullen voor breedte- en topsport in Den Haag. De CPC Loop is elk jaar een feest voor jong en oud, en voor mij extra bijzonder omdat ik er ooit debuteerde.’’ 

Groot inspirator

Wethouder Sport Gemeente Den Haag Hilbert Bredemeijer is blij dat Khalid Choukoud ambassadeur van de loop wil zijn. “Als wethouder sport, maar ook als vaste deelnemer aan de CPC, stemt dit mij uiteraard enorm gelukkig. Hij is al een groot inspirator voor hardlopers op alle niveaus, maar nu gaan vele Haagse lopers hem ook nog eens van dichtbij meemaken. En ik weet hoe goed hij clinics kan geven, hij krijgt iedere loper enthousiast op zijn of haar niveau.” 

Thuiswedstrijd

Choukoud ziet de NN CPC Loop als zijn ‘thuiswedstrijd’ met als hoogtepunt de Nederlandse titel op de halve marathon die hij in 2014 veroverde. Aan de start van zijn hardloopcarrière zegevierde hij in 2015 in de 10 km Loop. Zijn laatste deelname aan de NN CPC Loop was in 2018, hier werd hij de beste Nederlander (1.03.28). De regerend nationaal kampioen op de marathon maakte begin dit jaar nog indruk door tijdens de Halve Marathon van Egmond als derde te eindigen.

Programma

Programma De 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag begint op zondag 12 maart om 9.15 uur op het Malieveld met het startschot voor de CPC4ALL van 1 km. Hierna volgen de gro-up Jeugdlopen van 1 km en 2,5 km. Verder staan de On Running 5 km Loop, 10 km Loop en NN Halve Marathon op het programma. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen.

Daarnaast kan er worden deelgenomen aan de City Pier Night Walk op vrijdag 10 maart.

Inschrijven is mogelijk via https://www.nncpcloopdenhaag.nl/inschrijven/