Geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Den Haag

Algemeen
Een optreden in de huiskamer.
Een optreden in de huiskamer. (Foto: Kees van den Heuvel)

Zondag 5 februari was de 5e editie van Gluren bij de Buren in Den Haag. In 65 Haagse huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op. De belangstelling was groot.

Gluren bij de Buren, is een landelijk amateurkunstenfestival. Het festival vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats, ook in Den Haag. In 1050 huiskamers verspreid over het hele land  gratis op. 

Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances. Naast huiskamers hebben ook buurthuizen, zorgwoningen en jongerencentra hun deuren geopend en een bühne gecreëerd voor lokaal talent. Bij De Schildershoek trad Tom Besuyen op en bij Saffier Nolenshaghe brachten de optredens van de bewoners van Dumos Nostra en Nolenshaghe wijkgenoten bij elkaar. 

Nieuwe ontmoetingen

Programmamaker Chelsi Maas: “Ik heb ontzettend genoten. Er was dit jaar een divers programma aan podiumkunsten waardoor er voor ieder wat wils tussen zat. Ik vind het mooi om te zien hoe we kunnen bijdragen aan lokale talentontwikkeling en nieuwe ontmoetingen in de wijk.” 

Zomereditie

Na de Wintereditie gaat de organisatie alweer aan de slag met de zomereditie van Gluren bij de Buren. Deze editie vindt plaats op 2 juli 2023 in diverse steden verspreid over het land. De aanmeldingen voor de Zomereditie openen half maart. Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt in Den Haag in samenwerking met alle deelnemende hosts, acts en lokale sociale/culturele partijen georganiseerd.