Thorbeckelaan krijgt nieuw asfalt: er zijn omleidingen en drie bushaltes vervallen tijdelijk

Algemeen
De werkzaamheden op de Thorbeckelaan zijn begonnen.
De werkzaamheden op de Thorbeckelaan zijn begonnen. (Foto: stadsdeel Segbroek)

Het asfalt op de Thorbeckelaan wordt vervangen. Daardoor is de weg tot 21 april slecht bereikbaar. Er zijn omleidingen en drie bushaltes vervallen tijdelijk. Het werk wordt in vier fases uitgevoerd.

Tijdens de werkzaamheden is de weg deels afgesloten voor het verkeer. Daar waar op dat moment wordt gewerkt zijn ook de parkeervakken afgesloten. Door onverwachte omstandigheden, bij vorst of sneeuw, kan de planning wijzigen, waarschuwt de gemeente Den Haag op bereikbarestad.denhaag.nl

Vier fases

De werkzaamheden vinden plaats op de Thorbeckelaan tussen de Oude Haagweg en de Laan van Meerdervoort in beide rijrichtingen. Het kruispunt met de Appelstraat en Alberdastraat blijft open.
De werkzaamheden worden in 4 delen uitgevoerd: van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari zijn het gedeelte van de Thorbeckelaan vanaf de Oude Haagweg tot de Appelstraat en de doorsteek en het parkeerterrein bij de Pippelingstraat afgesloten. Van maandag 20 februari tot en met vrijdag 10 maart is de Thorbeckelaan vanaf de Appelstraat tot de Laan van Meerdervoort dicht voor het verkeer. Van maandag 13 maart tot en met vrijdag 31 maart is de afsluiting vanaf de Laan van Meerdervoort tot de Albardastraat. En tot slot is van maandag 3 april tot en met vrijdag 21 april de Thorbeckelaan  vanaf de Albardastraat tot aan de Oude Haagweg afgesloten.

Belangrijk voor bewoners

Woningen aan de Thorbeckelaan blijven voor voetgangers, fietsers en mindervaliden altijd toegankelijk, maar zijn tijdens de werkzaamheden met de auto dus niet bereikbaar. De ondergrondse containers op de Thorbeckelaan zijn tijdelijk afgesloten. Bewoners kunnen huisvuil wegbrengen bij de ondergrondse containers die niet afgesloten zijn. Grofvuil kan men op afspraak laten ophalen bij een ondergrondse container die niet afgesloten is. Bewoners met een gehandicaptenparkeerplaats krijgen een tijdelijke parkeerplaats op een zo goed mogelijk bereikbare plek aangeboden. Woningen blijven bereikbaar voor de ambulance, brandweer en politie. Als het nodig is, worden er rijplaten neergelegd. 

Omleidingen

Autoverkeer wordt omgeleid via Oude Haagweg en Groen van Prinstererlaan. HTM-buslijn 23 rijdt om tijdens de werkzaamheden. Bushaltes Okkernootstraat, Appelstraat en Colijnplein komen tijdelijk te vervallen. Meer informatie hierover vindt u op www.htm.nl.
Voor voetgangers en fietsers zijn er geen omleidingen.