Fietsburgemeesters slaan handen ineen voor ‘Haags-Westlands toggie’

Algemeen
De fietsburgemeesters Remco de Rijk en Karin Zwinkels van Den Haag en Westland voor Villa Ockenburgh.
De fietsburgemeesters Remco de Rijk en Karin Zwinkels van Den Haag en Westland voor Villa Ockenburgh. (Foto: pr)

De fietstocht ‘van Kas tot Kust’ wordt zaterdag 15 april verreden. De Fietsburgemeesters van Den Haag en van het Westland willen met dit Haags-Westland toggie de banden tussen beide gebieden aanhalen.

Onder begeleiding van live muziek slingert de tocht zich zaterdag 15 april via fietspaden door de duinen naar de kassen. De kuststrook van Den Haag en Westland maakt onderdeel uit van Nationaal Park Hollandse duinen. 

Remco de Rijk en Karin Zwinkels wilden als fietsburgemeesters van Den Haag en Westland al langer samen iets organiseren. Niet alleen om de banden aan te halen, maar ook om het fietsforensen en het recreatief fietsen tussen Westland en Den Haag promoten. Ze hopen dan ook dat op 15 april veel fietsers uit de omgeving meefietsen. Voor de organisatie van de fietstocht krijgen zij hulp en ondersteuning van ‘de Haagse Kettingcast’ en van de fietsersbond Westland. 

Er komt ook een route die individueel kan worden gereden. Deze route is wat langer komt langs meer mooie punten tussen Westland en Den Haag.

Wie mee wil fietsen kan zich zaterdag 15 april vanaf 12.30 uur melden bij Villa Ockenburgh aan de Monsterseweg 4 te Den Haag. De stoet vertrekt vervolgens om 13.00 uur en eindigt een uur later weer in Ockenburgh. Naast de fietstocht wordt bij Villa Ockenburgh ook een uitdagend verkeersplein ingericht. Hier kunnen kinderen veilig (leren) fietsen.
Iedereen is welkom, er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Inschrijven kan via: form.jotform.com/230493687554366.