Schaatsers Segbroek College winnen weer NK Scholen Ploegen Achtervolging

Algemeen
De schaatsers die voor het Segbroek College meededen aan het NK SPA op de Uithof.
De schaatsers die voor het Segbroek College meededen aan het NK SPA op de Uithof. (Foto: Segbroek College)

Segbroek College wint weer NK schaatsen

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Scholen Ploegen Achtervolging (NK SPA) op 16 maart op de Uithof is het Segbroek College voor de vijfde keer op rij als winnaar uit de bus gekomen.

Dit schaatstoernooi voor scholen werd vanwege de coronauitbraak drie jaar onderbroken. Nu beleefde het NK SPA zijn rentree en wel op de Uithof. Dit jaar deden na drie voorrondes deden de beste 48 teams verdeeld over 8 categorieën mee. Na twee rondes waren de finales. Hierin namen de beste twee ploegen per categorie het tegen elkaar op. Het Segbroek College won vier van de acht titels en daarmee met ruime voorsprong het scholenklassement. Daarnaast behaalde de Segbroekschaatsploeg nog een 2e, 3e en 4e plaats. Voor de leerlingen Anne en Liam die afscheid namebn, was de NK titel een bekroning op hun jarenlange inzet voor de Segbroekschaatsploeg.
Naast schaatsen waren er donderdag 16 maart op de Uithof ook nog andere activiteiten zoals het pucksjoelen. Ook dit werd een prooi voor het Segbroek College. Leerling Benjamin pakte de winst. De coaches Jan Pieter Tensen, Renze Mooijbroek, zelf respectievelijk tweede en derde bij de docentenrace, en Frank Herrebout waren na afloop van NK SPA erg tevreden over de resultaten van hun Segbroekschaatsers.