Extra parkeerruimte voor deelscooters langs Haagse kust op drukke dagen

Algemeen
Volgens wethouder Anne Mulder is de samenwerking met de aanbieders van deeltweewielers goed bevallen.
Volgens wethouder Anne Mulder is de samenwerking met de aanbieders van deeltweewielers goed bevallen. (Foto: Valerie Kuypers)

Om de overlast van rondslingerende deelvoertuigen aan de kust terug te brengen, heeft de gemeente Den Haag afspraken gemaakt met de aanbieders. De afspraken gelden niet alleen voor Scheveningen, maar voor de hele kuststrook. 

Zo gaat de gemeente op zoek naar extra parkeerruimte voor drukke dagen, gaan de deelaanbieders parkeercoaches inzetten en mogen de scooters alleen in de aangewezen vakken parkeren. De afspraken zijn gemaakt met Go Sharing, felyx, Check, BAQME, Cargoroo en Donkey Republics. Wethouder Anne Mulder: ‘’In 2021 is begonnen met de samenwerking tussen deeltweewielers en Gemeente Den Haag. Dit is van beide kanten goed bevallen en heeft gezorgd voor veel verbeteringen, daarom zijn er opnieuw afspraken gemaakt. Dit keer voor de gehele kuststrook, in plaats voor alleen Scheveningen. Met de gemaakte afspraken wil de gemeente samen met de aanbieders de overlast van rondslingerende deelvoertuigen terugbrengen.’’

Afspraken

Deze afspraken zijn gemaakt: het deelvervoer aan de kust mag uitsluitend worden geparkeerd in de daartoe bestemde parkeervakken. Het parkeren buiten de vakken wordt technisch onmogelijk gemaakt. De vakken worden afgesloten voor gebruikers wanneer deze vol zijn. De aanbieders hebben gezamenlijke parkeercoaches op drukke dagen die de gebruikers helpen om de voertuigen netjes te parkeren en verwijzen naar vakken waar nog ruimte is om te parkeren. Er wordt gebruik gemaakt van een gezamenlijke whatsapp groep om elkaar makkelijk en tijdig te kunnen informeren. Om te zorgen dat er iedere dag voldoende ruimte is in de parkeervakken worden deze voor de ochtend leeggemaakt. De gemeente gaat op zoek naar extra parkeerruimte. Deze kan geopend worden op de hele drukke dagen.