Leidschenveen breit voor kraamkliniek in Gambia

Algemeen
De breiclub van De Huiskamer met alle brei- en haakwerken die ze voor de kliniek in Gambia hebben gemaakt.
De breiclub van De Huiskamer met alle brei- en haakwerken die ze voor de kliniek in Gambia hebben gemaakt. (Foto: pr)

Op initiatief van Marja Bolier breide en haakte een groepje dames elke week babykleertjes in de Huiskamer in Leidschenveen. Dit deden ze voor een kraamkliniek in Gambia.  Eind maart worden de dekentjes, mutsjes, spencertjes en sokjes verzonden. 

Het idee om babykleertjes te haken en te breien voor de kraamkliniek in Gambia tijdens een vakantie van Marja naar dit Afrikaanse land. Hier ontmoette ze Joke Roelandse. Roelandse verkocht haar villa. Met de opbrengst ervan zette ze een oogkliniek, schooltje en sinds januari een kraamkliniek in Gambia op. Er is een enorme vraag naar warme dekentjes, babymutsjes enzovoort. “Het project sprak mij zo aan, dat ik, eenmaal terug in Nederland, besloot een bijdrage te leveren”, vertelt Marja. 

Oproep

Omdat er voor de kraamkliniek een enorme vraag is naar onder andere warme dekentjes en babymutsjes, deed ze op Facebook/ Nextdoor deed ze een oproep voor brei- en haakgaren en mensen die wilden gaan breien of haken. “Doordat mijn vrienden en kennissen de oproep massaal deelden, overtroffen de reacties mijn stoutste verwachtingen. Van België tot en met Friesland kwamen de berichtjes en telefoontjes binnen. Ik kon breigaren komen halen of mensen kwamen het spontaan brengen.” 

Breiclubje Leidschenveen

Het garen bracht ze onder andere bij de dames van het breiclubje in de Huiskamer aan de Harriët Freezerhof in Leidschenveen, die elke maandag onder het genot van een kopje thee of koffie handwerken. Inmiddels zijn er heel veel dekentjes, mutsjes, spencertjes en sokjes gebreid en gehaakt.

Succes

 “De breiactie is een groot succes”, vindt Marja. Ze wil iedereen hiervoor bedanken. “De transportkosten naar Gambia worden ook gesponsord. En er wordt nauwkeurig op toegezien, dat de materialen op de goede plek terecht komen”, besluit ze