Wie wint dit jaar de Onbeperkt070-prijs?

Algemeen
Mensen met een beperking willen op dezelfde manier als ieder andere meedoen in de stad.
Mensen met een beperking willen op dezelfde manier als ieder andere meedoen in de stad. (Foto: pixabay)

Wie heeft het beste idee om Den Haag toegankelijker en inclusiever te maken? Voor het 6de jaar op rij organiseert Voorall weer de Onbeperkt070-prijs. 

Hagenaars met en zonder beperking willen op dezelfde wijze meedoen in de stad als ieder ander. Hiervoor is een toegankelijke en inclusieve stad nodig. Dit betekent dat de openbare ruimte, openbare gebouwen, het openbaar vervoer en alle voorzieningen in de stad voor iedereen goed toegankelijk moeten zijn.

Plan indienen

Alle plannen hiervoor zijn welkom. Haagse inwoners mogen wensen indienen om hun buurt toegankelijker te maken, maar ook organisaties en ondernemers met concrete projecten. Afgelopen jaren ontving Voorall bij elkaar al meer dan 250 mooie inzendingen voor de Onbeperkt070-prijs.? ‘De Mooiste Muziekclub’ met muzieklessen voor kinderen met en zonder beperking won verleden jaar de eerste prijs. Terwijl in 2022 de aanmoedigingsprijs naar de uitleen van een tandemfiets voor mensen met een beperking ging. Deze is vanaf april beschikbaar bij Biesieklette Haven.

Prijzen

De eerste prijs is een geldbedrag van 5000 euro, wie de aanmoedigingsprijs wint krijg 2500 euro. Initiatieven en ideeën kunnen tot 18 mei worden gemaild naar onbeperkt070@voorall.nl Kijk voor inspiratie en meer informatie op de website www.onbeperkt070.nl.