Haagse Stadspartij pleit voor snellere invoering van 30 kilometer per uur in de hele stad

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Adobe Stock)

Uit onderzoek blijkt dat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur het aantal verkeersslachtoffers en gewonden flink vermindert. Het college kiest echter voor een zeer stapsgewijze invoering. Fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij Kim Vrolijk: “Slechts 12 straten worden de komende jaren aangepast. Echt schandalig!”.

De Haagse Stadspartij is van mening dat de gemeente snel actie moet ondernemen om deze snelheidslimiet in de hele stad in te voeren. “Door de snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur, zullen er minder ongevallen en letselgevallen zijn, en zal het risico op dodelijke ongevallen aanzienlijk worden verminderd. Dit is vooral belangrijk voor kinderen, die vaak kwetsbaar zijn in het verkeer.

Daarnaast zal het verminderen van de snelheidslimiet naar 30 kilometer per uur ook zorgen voor minder verkeerslawaai, waardoor het wooncomfort voor veel mensen wordt verbeterd. Dit is een belangrijk bijkomend aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.”

Raadslid Fatima Faïd: “ We moeten snel zorgen voor een veilige situatie voor alle Haagse kinderen, dat kan niet nog jaren wachten!”