Zeekadetkorps Den Haag houdt open huis: varen in een zeilbootje

Algemeen
De kadetten leren ook koken.
De kadetten leren ook koken. (Foto: pr)

Benieuwd hoe het eraan toegaat aan boord van een schip? Kom dan op zaterdag 8 april naar het open huis van het Zeekadetkorps (ZKK) Den Haag. Misschien kun je ook nog meevaren in een zeilbootje!

Het Zeekadetkorps bevindt zich als een van de weinige nautische jeugdverenigingen midden in de Binckhorst. Het open huis is van 12.00 tot 14.00 uur en is bedoeld voor geïnteresseerden in de leeftijd van 9 - 24 jaar. 

Vrijwilligers

Het korps biedt de jeugd de gelegenheid om nautische dingen te leren en te sporten en natuurlijk om plezier te hebben. Voor volwassenen is er de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen: als kaderlid, als bestuurslid of als ondersteunend vrijwilliger. 

Korpsschip

Tijdens het open huis kunnen belangstellenden een kijkje nemen aan boord van het korpsschip Enterprise (afgemeerd aan de Saturnusstraat, Den Haag, tegenover de Caballero fabriek) of een stukje meevaren in een zeilbootje of om te roeien.

Het Zeekadetkorps Den Haag is een van 20 korpsen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging Zeekadetkorps Nederland. ZKKNL is een maatschappelijk relevante organisatie die jongeren helpt hun weg naar een nautische opleiding of arbeidsplaats te vinden.

Zelf leren zeilen, behoort ook tot de mogelijkheden bij het Zeekadetkorps.
Het Korpsschip Enterprise.