Afbeelding
(Foto: Anne Meyer)

Bijzonder concert Apollo Ensemble

zaterdag 26 november 2022 14:00

Apollo Ensemble combineert missen van Bach en Obrecht.
Zaterdag 26 november, Oud Katholieke Kerk (Juffrouw Idastraat) Den Haag, 14:00 uur.

Het Apollo Ensemble komt naar de Oud Katholieke Kerk Den Haag voor een bijzonder concert met werken van Johann Sebastian Bach en Jacob Obrecht, een beroemde Nederlandse componist die leefde rond 1500. Een afwisselend programma, met zowel feestelijke muziek voor zangers en instrumenten, als ingetogen gedeeltes die alleen door de vier zangers worden uitgevoerd.

Bach schreef vier “Lutherse” missen, die bestaan uit een kyrie en gloria. Twee ervan staan op het komende concertprogramma in het klooster. Het concert begint met de mis in G, gezongen door een solistenkwartet, bestaande uit Tanja Obalski – sopraan, Oscar Verhaar – countertenor, Adriaan de Koster – tenor en Michiel Meijer – bariton. Het instrumentaal ensemble bestaat uit strijkers, hobo’s, fagot en orgel. Daarna zingt het kwartet het kyrie en gloria uit de “Missa l’homme armé”. L’homme armé was in de late middeleeuwen een heel populair lied, dat iedereen kende en Obrecht verwerkte de melodie in zijn mis. Na de pauze volgt dan de tweede mis van Bach. Bach pakt daarin nog meer uit en voegt aan de bezetting twee natuurhoorns toe.

Kaarten: € 25,- / t/m 18 jaar gratis. Bestellen via www.apollo-ensemble.nl of aan de zaal.

Locatie