Sfeervol familie-kerstconcert Ciconia Consort: Scandinavische Wintersprookjes

zaterdag 10 december 2022 15:00

Vanaf zaterdag 26 november  presenteert het Haagse strijkorkest Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren samen met soliste mezzosopraan Karin Strobos Scandinavische Wintersprookjes. Een afwisselend romantisch kerstprogramma uit en over Scandinavië; van de Holbergsuite van de Noorse componist Edvard Grieg tot het mystieke Die Liebenden van de Finse componist Rautavaara.

Scandinavische Wintersprookjes wordt op 10 en 21 december gespeeld in Den Haag. Op 10 december in de Nieuwe Kerk en op 21 december in Theater Dakota.

Kerst in Scandinavië is een waar lichtfestival. De dagen zijn donker en koud en de lichtjes van Santa Lucia spelen een belangrijke rol bij de kerstviering. 

Ciconia werkte eerder succesvol samen met mezzosopraan Karin Strobos met de Wesendoncklieder van Wagner. Nu is zij te horen in de mystieke liederen van de Finse componist Rautavaara, op tekst van Rainer Maria Rilke, en Solveigs Lied uit Griegs beroemde toneelmuziek Peer Gynt, en neemt zij het publiek mee in een kerstvertelling uit het hoge noorden: Sampo en de IJskoning, verweven met de muziek van Max Bruch en Peer Gynt. Naast muziek van Niels Gade en de Nederlandse première van Epifania van Peteris Vasks, vertelt dirigent Dick van Gasteren het publiek alles over de cultuurhistorische en typische Scandinavische kersttradities. Een concert in warme kerstsferen voor de hele familie.

In het Dakota Theater in Den Haag krijgen leerlingen de kans om in het voorprogramma van het concert samen met musici van Ciconia op te treden met Griegs Peer Gynt suite.

Zaterdag 10 december om 15.00 en  20.15  uur in de Nieuwe Kerk, Den Haag. Kaarten via www.amare.nl / tel. 070 88 00 333
Extra: - diner/concert arrangement Pavlov

Woensdag 21 dec om 20.00 uur in Theater Dakota. Aanvang om 19.00 uur. Voorprogramma: Speel mee met Ciconia.
Kaarten: www.theaterdakota.nl / tel. 070-3265509

Locatie