Concert Trio Napolov I Fridman I Sandee

vrijdag 16 december 2022 20:15

Het Trio Napolov, Fridman, Sandee bestaat uit pianiste Laura Sandee, cellist Maya Fridman en percussionist Konstantyn Napolov. Dit ensemble brengt muziek van hedendaagse componisten ten gehore, en vrijdag 16 december mag de Haagse Kunstkring hun podium zijn.

Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden zijn de uitgangspunten die pianiste Laura Sandee, celliste Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov verbinden tot een spannend en uniek ensemble.
Componisten maken speciaal werken voor hen, zo is het trio betrokken bij het scheppingsproces en worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden ze de grenzen van het bestaande repertoire.
Uitgevoerd worden werken van Martin Franscisco Mayo, Robin de Graaff, Remy Alexander, Klas Torstensson (wereldpremiere) en Molly Joyce
Hun debuut-cd “Obscure Atlas” met de voor het Trio geschreven composities van Aart Strootman en Daniel Wohl kreeg hoge internationale recensies.

Het trio werkte samen met o.a. David Lang, Aart Strootman, Daniel Wohl, Ina Meredi, Moritz Eggert, Christiaan Dieck en Tobias PM Schneid. In juli 2019 debuteerde het trio bij het Blaricum Music Festival met het Triple Concerto Pierced van David Lang o.l.v. Mathieu Herzog en momenteel hebben ze een tournee door negen Nederlandse provincies en in het buitenland met speciaal voor hen geschreven werken .

Toegang: €15 , leden en ooievaarspas €10,-. Bestel uw kaarten via de ticketshop: www.ticketkantoor.nl/shop/trioconcert

Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag, tel. (070) 364 75 85 www.haagsekunstkring.nl.