JongVocaal: masterclasses voor jonge zangers

vrijdag 2 december 2022 19:00

Vrijdag 2 december is er van 19.00 tot 22.15 uur weer een JongVocaal avond bij de Haagse Kunstkring. Het is inmiddels een terugkerende en populaire muzikale avond bij de Haagse geworden. Sinds 2016 organiseert Rixt van der Kooij ieder najaar masterclasses zang en piano in de Haagse Kunstkring. Jonge professionele zangers krijgen aanwijzingen op het gebied van stijl, taal en techniek en doen podiumervaring op. Drie duo’s, steeds een zanger met begeleider aan de piano, presenteren zich. De docenten zijn Noa Frenkel, alt, en Rixt van der Kooij, piano.

Noa Frenkel is een veelzijdig zangeres en heeft affiniteit met veel muziekstijlen. Haar repertoire omvat werk vanaf de Renaissance tot hedendaagse muziek. Vooral deze twee uitersten hebben haar voorkeur.

Ze zong in opera’s als Nono’s Al Gran Sole Carico D’Amore , opera’s van Chaya Czernowin en Stockhausen’s Sontag aus Licht. Ze trad op met barokensembles als Les Arts Florissants, het Elyma Ensemble, Combattimento Amsterdam en het Utrecht Baroque Consort. Ze was medeoprichter van het Kassiopeia kwintet dat madrigalen zingt. Ze namen alle zes madrigalen van Carlo Gesualdo op. Deze cd’s zijn breeduit geprezen door de internationale muziekpers.

Noa Frenkel wordt bewonderd om haar interpretaties van hedendaagse muziek. Zij treedt daarmee regelmatig voor het voetlicht op belangrijke festivals met bv. het Ensemble Modern uit Frankfurt, het Schönberg Ensemble uit Amsterdam en andere. Sinds 2017 geeft zij zangles in oude muziek aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Toegang € 10. Kaarten: https://www.ticketkantoor.nl/shop/masterclass22-3

Studenten toegang vrij. Reserveren gewenst: 070-3647585 (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag en zondag 13-17 uur).

De masterclass is live te volgen via streaming deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Yk1ZrqR8OR0