Martin Luther King-lezing in Haagse Hogeschool

woensdag 7 december 2022 19:30

Op 7 december organiseert de Haagse mensenrechtenorganisatie Justice & Peace de jaarlijkse Martin Luther King Lezing 2022 in The Lighthouse van de Haagse Hogeschool. Het thema van dit jaar is Civil Disobedience met keynote speaker Clarice Gargard, de winnaars van de Martin Luther King performance wedstrijd Soraya Shawki, KMR en Uchaindani Watson, singer songwriter Jhilani Wijsman en moderator Maria Toko.

Geïnspireerd door Martin Luther King onderzoeken we de noodzaak en inspirerende vormen van burgerlijke ongehoorzaamheid, toen en nu. Hoe maak je onrecht zichtbaar en open je de weg voor positieve verandering? Hoe open je de blinde vlek van veel mensen voor structureel en institutioneel racisme en ongelijkheid, zonder geweld te gebruiken?


Programma (19.30 – 21:00)
­
Opening & moderator: Maria Toko

Keynote speaker: Clarice Gargard 

Optredens van de 3 winnaars van de MLK 

Performance wedstrijd: Soraya Shawki, U-Shine & KMR 

Optreden van singer songwriter Jhilani Wijsman Borrel­
­
De Martin Luther King Lezing is een initiatief van de Stichting Martin Luther King Lezing en wordt jaarlijks uitgevoerd door de Vrije Universiteit en Justice & Peace. De 2022 editie wordt georganiseerd door Justice & Peace in samenwerking met de Haagse Hogeschool en studentenvereniging Tribez.

Aanmelden voor de lezing kan hier