Aftrap (Un)heard Music Festival in Korzo met Matangi Quartet

vrijdag 9 december 2022 20:30

Als voorproefje van het (Un)heard Music Festival op 11 en 12 maart 2023 presenteert het Matangi Quartet op 9 december in Korzo werken van de in Europa relatief onbekende John Psathas. Deze Nieuw-Zeelandse componist is volgend jaar composer-in-residence tijdens het (Un)heard Music Festival. Met de muzikale opmaat op 9 december in theater en productiehuis Korzo in Den Haag geeft het Matangi Quartet vast een inkijkje in het bijzondere werk van Psathas die in 2004 de muziek tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene componeerde. De composities van John Psathas (1966), zoon van Griekse immigranten, kenmerken zich door een verrassende samensmelting van de Europese muziektradities, de volksmuziek uit beide werelddelen en invloeden uit de jazz- en popmuziek. 

De strijkers van het Matangi Quartet zijn de initiators van het (Un)heard Music Festival, een festival waar je verrast wordt door muziek die je niet kent of die je raakt omdat de muziek je overvalt. Gasten tijdens de ‘Upbeat’ in Korzo in Den Haag op 9 december aanstaande zijn de leden van het Suol Percussion. Naast de werken van John Psathas worden composities gespeeld van de Australische componist Kate Moore en de Nederlandse slagwerker Helmer Bijl. 

Leidraad van het (Un)heard festival is om werken te presenteren die niet de aandacht krijgen die ze verdienen en daardoor zelden of nooit te horen zijn op het Nederlandse concertpodium. Het festival kent een laagdrempelige aanpak met onder andere openbare gesprekken tussen musici en componisten, films, gezellige pubquizen en soundbar in de bar in Korzo.  

Locatie