Afbeelding
(Foto: Nina Sondagh )

Rabarber speelt Smelt

maandag 2 januari 2023 11:00 t/m zondag 8 januari 13:30

Met de start van 2023 verandert Theater Merlijn in een ijsvlakte. De Zuidpool is het speelveld voor de familievoorstelling SMELT, een mooi verhaal met een belangrijke boodschap. SMELT is van 2 t/m 8 januari te zien in Theater Merlijn in Den Haag. Ik voelde iets wat ik nog nooit gevoeld had... Dat maakte me gelukkiger dan ooit, maar... tegelijk... niets voelde meer zoals vroeger. Onze wereld veranderde.

SMELT gaat over een groep pinguïns die al eeuwenlang gelukkig met elkaar samenleeft op de Zuidpool, totdat plotseling het ijs onder hun voeten weg smelt. De pinguïns beschuldigen elkaar waardoor er verdeeldheid ontstaat. Uiteindelijk ontdekken ze dat het niet aan hen ligt, maar waar ligt de oorzaak dan wel? De pinguïns komen in opstand om zichzelf te redden. SMELT is een ontroerende, maar ook vrolijke en hoopgevende familievoorstelling over een actueel probleem.

Klimaatzorgen onder jongeren

Greta Thunberg werd in 2018 het gezicht van de klimaatbeweging onder jongeren. Sindsdien is het activisme alleen maar gegroeid omdat de jeugd zich zorgen maakt over het klimaat. Jongeren zijn boos over de erfenis waarmee eerdere generaties hen opzadelen. Ze willen verandering, niet straks, maar nu!
De afgelopen maand gaat de boeken in als de warmste oktober in Europa sinds het begin van de metingen. Een witte kerst lijkt helaas een droom uit een ver verleden. Een droom waar de pinguïns uit onze voorstelling SMELT graag voor willen vechten.

SMELT: 2 t/m 8 januari I Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35, 2513CM Den Haag. Aanvang: 11.00 uur en 13.30 uur. Kaarten: Standaard €15,00 I t/m 18 jaar €10,00 I Ooievaarspas 50% korting. Reserveren: www.tickets.rabarber.net of 070-3450996.

Locatie