Pianoduo Scholtes en Janssens
Pianoduo Scholtes en Janssens (Foto: Edward Janssens)

Canto Ostinato in de Lutherse Kerk

donderdag 21 december 2023 20:15 tot 21:30

Lutherse Kerk, Den Haag. Het meest populaire klassieke muziekstuk van Nederland, Canto Ostinato, komt naar Den Haag dit najaar! Het wereldwijd optredende pianoduo Scholtes & Janssens brengt een ode aan de componist van dit werk, Simeon ten Holt, die dit jaar 100 jaar oud zou zijn geworden. Elke uitvoering is anders; de musici - op 2 vleugels - kunnen de meer dan 200 verschillende secties namelijk naar willekeur variëren en herhalen. Laat je meeslepen door de prachtige pianoklanken en droom weg bij de meditatieve en ontspannen sfeer.

Voor wie?
Van jong tot oud, of je nog nooit een klassiek concert hebt bijgewoond, of een doorgewinterde luisteraar bent: Canto Ostinato is geschikt en interessant voor iedereen. Het concert duurt circa 75 minuten en na afloop is er gelegenheid voor koffie, thee of een borrel – op sommige locaties zelfs een glaasje glühwein. Je kan actief luisteren, maar ook heerlijk ontspannen, alleen, met vrienden, familie of als gezellige date-avond.

De musici: Pianoduo Scholtes & Janssens

Pianoduo Scholtes & Janssens staat bekend om zijn betoverende klank en hun intense en energieke optredens. Ze traden wereldwijd op, van New York tot Japan. Hun debuut in de befaamde Carnegie Hall werd door de Amerikaanse pers geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank.’ 

Meer info & tickets: https://www.100jaartenholt.nl/
Adres: Lutherse Burgwal 7, 2512 CB Den Haag