Afbeelding
(Foto: pr)

Federica Lorusso laat LOOkatie 364 op 4 juni swingen

zondag 4 juni 2023 15:00

Een swingend middagje wordt het zondag 4 juni in galerie LOOkatie 364 aan Het Kleine Loo 364. Pianiste en zangeres Federica Lorusso treedt er dan vanaf 15:00 uur op met drummer Egidio Gentile en bassist David Macchione in de concertreeks Kunst & Muziek van KunstPost. Het trio neemt dan tegelijk de gelegenheid te baat om hun CD ‘Outside introspections’ te presenteren. “Grotendeels geïnspireerd door de traditionele post-bop,” zeggen de muzikanten over hun muziek. Dezer dagen verfijnt ze haar muzikale vaardigheden aan het conservatorium van Amsterdam waar ze aan haar masters piano en zang werkt. Eerder studeerde ze jazzpiano aan het Haagse conservatorium.
“Een persoonlijk project” noemt Federica Lorusso haar debuut-CD ‘Outside introspections’. De muziek symboliseert in haar woorden “een overgangsritueel” dat ze met haar verhuizing naar Nederland beleefde. “Het album vat mijn ervaringen samen van leven, studeren en musiceren in Nederland.” Het overgrote deel van de muziek maakte ze hier. “Ik denk dat al mijn composities op de een of andere manier refereren aan Italië, aan het moment van de overgang naar het buitenland en aan de onzekerheid van het niet ergens thuishoren, wat soms overweldigend kan zijn. Het brengt een zekere nostalgie met zich mee, en dat is ook de reden waarom het zeer introspectieve muziek is.”
Hier draait het volgens Federica Lorusso in ‘Outside introspections’ om: “Het belang van het delen van iemands innerlijkheid om iets unieks te creëren, in communicatie met de sensaties en indrukken die muziek oproept bij degenen die ernaar luisteren en bij wie het speelt.” Fotograaf Giuseppe De Santis maakte met ‘Outside introspections’ in gedachten een reeks beelden voor het begeleidende boekje. De CD verscheen bij ZenneZ Records onder het nummer ZR210037.
Zeker zijn van een plekje op 4 juni? Karaten liggen gereed bij https://kunstenmuziek.eventgoose.com/