Meccore kwartet
Meccore kwartet (Foto: Meccore kwartet)

Pools Meccore Kwartet terug in Diligentia

dinsdag 16 april 2024 20:15 tot 22:15

Pools Meccore Kwartet terug in Diligentia

Het spetterende optreden van het Meccore kwartet - “het beste Poolse strijkkwartet ooit” volgens de musici van het vermaarde Alban Berg kwartet-  in december 2018 vroeg om een herhaling! Met een concert door deze gelouterde Poolse musici sluit de StichtingKamermuziek Den Haag haar kamermuziek serie 23/24 op 16 april af in theater Diligentia in Den Haag.  

PROGRAMMA

Beethoven  Strijkkwartet nr. 4 opus 18 

Penderecki Strijkkwartet nr. 3

Schubert     Strijkkwartet nr. 15 opus 161, D887

Wojciech Koprowski Viool

Aleksandra Bryla      Viool

Michal Bryla              Altviool

Marcin Maczyñski     Cello

Als bonus treedt voorafgaand aan het Meccore  een ensemble van studenten van Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten op. Het Aurora strijkkwartet (Alethea Witmer, viool, Naomi van Hessen, viool, Masha Matskevich, altviool en Aliaksandra Harbachonak , cello) spelen: 1e deel ( Allegro Moderato) van het strijkkwartet van Ravel en het 1e deel van het 1e strijkkwartet van Grieg ( Un poco Andante, Allegro molto ed agitato), samen ongeveer 25 minuten muziek. Aanvang van het voorprogramma 19.15u.

Het concert begint op 16 om 20.15 (voorprogramma om 19.15). Tickets (5 euro studenten/scholieren, 40 euro overig) zijn verkrijgbaar aan de balie van theater Diligentia of kunnen besteld wordt op www.diligentia-pepijn.nl or via stichtingkamermuziekdenhaag.nl