Speciale middag bij Don Bosco voor ‘speciale’ kinderen

Cultuur
Omdat Don Bosco gelooft dat onderlinge verschillen niet uit maken als je samen speelt, focust het project zich op het samen brengen van kinderen met en zonder beperking.
Omdat Don Bosco gelooft dat onderlinge verschillen niet uit maken als je samen speelt, focust het project zich op het samen brengen van kinderen met en zonder beperking. (Foto: Don Bosco)

Don Bosco Rijswijk is een jeugdcentrum voor kinderen en jongeren uit Rijswijk, Den Haag en ver daarbuiten. Vanaf 17 maart kan elk kind, ongeacht mentale of fysieke beperking, elke vrijdagmiddag na school komen spelen. Met iedere week een ander thema wordt gesport, gekookt, geknutseld en gedanst. 

Kinderen die moeite hebben met praten, bewegen, een beetje druk zijn of op een andere manier speciaal zijn, mogen bij Don Bosco gewoon meedoen. De vakkrachten en vrijwilligers zijn ervaren in het werken met de speciale doelgroep en zullen zich inzetten om elk kind welkom te laten voelen.

Familiemiddag

De vrijdagmiddag begint om 15.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. We spelen veel buiten, dus het is verstandig oude kleding en schoenen te dragen. Heb je vooraf vragen of twijfels? Mail dan martijn@donboscorijswijk.nl voor meer informatie. Speciaal voor iedereen die Don Bosco nog niet kent wordt de familiemiddag georganiseerd op woensdag 26 april. Hiervoor meld je je aan met een mailtje.

Don Bosco gelooft dat onderlinge verschillen niet uitmaken als je samen speelt

Na eerdere succesvolle activiteiten voor vluchtelingen, jongeren en eenzame ouderen richt Don Bosco Rijswijk zich nu op een nieuwe doelgroep: kinderen met een beperking. Omdat Don Bosco gelooft dat onderlinge verschillen niet uit maken als je samen speelt, focust het project zich op het samen brengen van kinderen met en zonder beperking. Door samen tijd door te brengen leer je van elkaar en worden verschillen onzichtbaar. Het project is mogelijk dankzij bijdragen van stichting het Gehandicapte Kind en KNR-PIN.