Koningsdag 2024 Zuid-Holland, dit is er te doen!

Cultuur
Touwtjespringen in Rijswijk met Koningsdag.
Touwtjespringen in Rijswijk met Koningsdag. (Foto: Robert Heijdemann)

Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Zuid-Holland? Van Den Haag en Rijswijk tot Hoek van Holland, Maassluis en Westland: in dit artikel vind je hét ultieme overzicht van de allerleukste programma’s van Koningsdag 2024 in jouw regio! Waar ga jij dit jaar heen?

Wat is er te doen in Schipluiden, Maasland en Den Hoorn op 27 april 2024? Waar vind je vrijmarkten in Den Haag dit jaar? En waar kun je in Schiedam je lol mee op tijdens Koningsdag 2024? Lees snel verder!

Koningsdag 2024 Schiedam

De voorbereidingen voor Koningsdag in de binnenstad van Schiedam zijn in volle gang. Schiedam Centrum maakt zich klaar voor oranje evenement van het jaar. Veel van de winkels gaan op deze feestelijks dag open. De horeca heeft gezellige terrassen met muziek. Heerlijk om met de familie een rondje te doen. Overal is wel iets te beleven.

Kinderpaleis

Typisch aan de Schiedamse Koningsdag is het Kinderpaleis in de Grote Kerk: een wereld vol spelletjes, muziek en dans!  Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen maakt er met Het Danskantoor een waar feestje van. Alle basisschoolkinderen zijn welkom.

koningsdag in schiedam met het kinderpaleis
Swingen in de Grote Kerk in Schiedam op Koningsdag. - PR

Koningsdag 2024 Den Haag

Verspreid door Den Haag zijn er gezellige vrijmarkten. Hier vind je het complete overzicht van de vrijmarkten in Den Haag (onder voorbehoud):

 • Belgisch Plein en Stevinstraat in het Belgisch Park
 • Bosjes van Pex (parkeerplaats op de Evert Wijtemaweg bij de speeltuin)
 • Frederik Hendriklaan en Willem de Zwijgerlaan in het Statenkwartier
 • Lange Beestenmarkt en Hamerstraat in het Centrum
 • Keizerstraat in Scheveningen
 • Koningsplein in het Regentessekwartier
 • Koningstraat in de Schilderswijk
 • Leyweg Winkelcentrum in Morgenstond
 • Loosduinse Hoofdplein in Loosduinen
 • Newtonplein in Segbroek
 • Noordeinde ter hoogte van het paleis
 • Piet Heinstraat
 • Plein Centrum
 • Reinkenstraat Duinoord
 • Schipperskwartier (Rijswijkseweg 252, achterzijde buurtcentrum Vliethage)
 • Thomsonlaan 
 • Vlierboomstraat in de Vruchtenbuurt
 • Vlietpark in Wateringse Veld
 • Willem Royaardsplein in Benoordenhout
 • Wijkpark de Horst achter winkelcentrum Mariahoeve

The Life I Live Festival

Op Koningsnacht, de avond voor Koningsdag, staat Den Haag traditiegetrouw in het teken van het groots opgezette festival ‘The Life I Live’. Vernoemd naar de bekende hit van de Haagse popgroep Q65. Met meer dan 40 acts en een grote diversiteit aan muziekstijlen is The Life I Live een fantastisch muziekfeest in het hart van de Haagse binnenstad. En nog gratis ook! 

Na twee uitverkochte festivals op het strand van Scheveningen, komt NMNH nu ook met Koningsdag naar Den Haag. En dit doen zij dit jaar niet alleen. Zij hebben namelijk de handen ineen geslagen met de jonge evenementenorganisatie Wavy. Wavy is een concept dat bekendstaat om haar melodieuze house muziek. Dit, in combinatie met de techno van NMNH, belooft nu al een groot spektakel te worden.

Dit spectaculaire Koningsdag Festival zal plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag. Degene die al vaker naar een festival in Den Haag zijn geweest zullen dit park zeker kennen. Naast de vele sportvoorzieningen en wandelmogelijkheden van het park, biedt het namelijk de perfecte omstandigheden om er een festival te organiseren. En dit laat NMNH niet aan zich voorbij gaan. Twee overdekte stages zullen ervoor zorgen dat de 10.000 feestende mensen hoe dan ook droog feest kunnen gaan vieren.

Nationale Geraniummarkt

Tijdens Koningsdag mag een bezoek aan de traditionele Geraniummarkt op het Lange Voorhout niet missen. De standhouders bieden een ruime keuze aan geraniums, zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten en kleine heesters. Ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken en klein tuingereedschap kun je op de markt terecht.

Koningskermis Den Haag

Van vrijdag 5 tot en met donderdag 27 april wordt het Malieveld weer omgetoverd tot een grootse Koningskermis met attracties voor jong en oud, voor elk wat wils. De kermis op het Frederik Hendrikplein is van 19 april tot en met 5 mei.

Koningsdag-vaarten

26 april: KoningsNacht op de Gracht

18.30 tot 21.00 uur boottocht met Radio Stad Den Haag (Haagse Vrije Radio 1982 tot heden) met vele DJ’s en Italo/Marathon (Bar Dancing) muziek. Meevaren over de Haagse grachten kan (15 euro per persoon). Met een eigen gezelschap genieten van de sfeer van KoningsNach kan ook vanaf 21.30 uur tot middernacht.

27 april: Koningsdag op de Gracht

De ochtendvaart is om 10.00 en 11.00 uur. In de ochtend is er een Ontbijtvaart in het Hofkwartier (vaart van een uur van Toussaintkade richting Hilton en terug). Aan boord is tijd voor een exclusief Oranje Ontbijt. De prijs voor deze vaart (incl ontbijt) is voor kinderen tot en met 11 jaar 15,00 euro en voor passagiers van 12 jaar en ouder 25 euro (€ 2,50 extra voor ‘bubbels’).

Middagvaarten zijn om 13.00, 14.00, 15.00 uur en 16.00 uur zijn er vaarten van 50 minuten met de Salonboot. Deze starten en eindigen bij de Dunne Bierkade. De prijs is 45 euro per persoon voor de boottocht met ‘borrel hapjes’. Voor alle vaarten wordt vooraf reserveren aangeraden via info@willemsvaart.nl. Kijk voor meer informatie op willemsvaart.nl.

varen door de grachten tijdens koningsdag in den haag
Foto ter illustratie. - Pexels

Koningsdag 2024 Vlaardingen

Op Koningsdag 2024, georganiseerd door de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen, bruist het Veerplein van activiteit vanaf vroeg in de ochtend tot in de late namiddag. De dag begint met een levendige kleedjes- en vrijmarkt die van 06.00 tot 17.00 uur duurt, waar deelnemers een plekje kunnen bemachtigen voor de verkoop van tweedehands spullen. Strikte instructies van de organisatie zorgen voor een ordelijk verloop, terwijl de jeugd van Vlaardingen zich kan uitleven op een uitdagend springkussen van 10.00 tot 17.00 uur. De sfeer wordt verder opgevoerd met het vertrek van Showbrassband Thalita en de Vlaardingse Danssstudio Dance Point vanaf de Schiedamseweg richting het plein om 10.15 uur, gevolgd door een officiële opening om 11.00 uur door burgemeester Bert Wijbenga en voorzitter Paul van Meurs. De klanken van het Wilhelmus weerklinken om 11.10 uur, terwijl de Big Fun Band en het Vlaardings Oranjebovenkoor het publiek vermaken met muziek en zang. Daarnaast kunnen fans van Bassie en Adriaan herinneringen ophalen bij de iconische auto en caravan, terwijl Clown Wouter jong en oud vermaakt met zijn kunsten. Het programma biedt een breed scala aan entertainment, variërend van muziekoptredens tot straatartiesten, alles mogelijk gemaakt door de inzet van de Stadsgehoorzaal. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire finale om 16.30 uur, waarbij het Vlaardings Musical Gezelschap, de Vlaardingse Danssstudio Dance Point, rockcoverband The 5 Men Band en de straatartiesten samen het publiek vermaken onder de bekwame leiding van presentatoren Jan Wilmer en Peter Spek. 

Koningsdag 2024 Rijswijk 

Het koningsdagprogramma voor Rijswijk volgt snel.

peutertheater tijdens koningsdag in rijswijk
Peutertheater in Sion, RijswijkBuiten. - Archief/DvE

Koningsdag 2024 Maasland

Koningsdag in Maasland belooft een bruisende viering te worden, beginnend op vrijdagavond met een majestueuze optocht door het dorp om 18.30 uur, gevolgd door de King’s Night Pubquiz om 20.15 uur. Op zaterdagochtend wordt het feest voortgezet met verschillende activiteiten op diverse locaties. Vroege vogels kunnen genieten van een wandeling om 07.00 uur bij De Schilpen, terwijl op het Pynasplein om 09.00 uur een heerlijk Maaslands ontbijtje wordt geserveerd, gevolgd door een aubade om 09.30 uur. Voor de jongere feestvierders zijn er van 09.50 tot 11.30 uur kinderspelen op Meester Postlaan/Scholen, terwijl de senioren kunnen deelnemen aan het seniorenprogramma op Singelhof van 10.00 tot 12.00 uur. De festiviteiten gaan door met een kleurrijke Oranjemarkt, radiografische boten en voertuigen, en een fietspuzzeltocht op ‘s-Herenstraat/Burg. v/d Lelykade van 10.00 tot 16.00 uur. Kinderen kunnen hun handelsgeest tonen op de kinderrommelmarkt op Meester Postlaan van 12.30 tot 16.00 uur, terwijl anderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals bubbelvoetbal en demonstraties van schapen drijven. Op verschillende locaties zijn er bovendien fascinerende evenementen zoals een mobiele Escape Room, bezichtiging van de Oude Kerk en een Lego bouwwedstrijd. Voor de sportievelingen is er de Groene Oaseloop van 13.00 tot 15.00 uur, terwijl op Slot de Houvelaan van 12.00 tot 20.00 uur een smakelijk Foodcourt te vinden is. Voor meer informatie, bezoek www.oranjeverenigingmaasland.nl

Koningsdag 2024 Den Hoorn 

Op het Koningin Julianaplein in Den Hoorn staat een gevarieerd programma gepland voor alle bezoekers. De ochtend begint bruisend met een rommelmarkt die duurt van 09.00 tot 12.30 uur, waar bezoekers kunnen snuffelen tussen verschillende kraampjes op zoek naar verborgen schatten. Vanaf 10.00 uur worden speciale traktaties aangeboden aan degenen van 75 jaar en ouder: bij aankoop van een kopje koffie of thee ontvangen ze een gratis tompouce, maar let op, op is op! In de middag transformeert het plein tot een smeltkroes van smaken en entertainment, met een scala aan activiteiten van 14.00 tot 18.00 uur, waaronder foodtrucks, diverse kraampjes, kinderattracties, een bar en livemuziek. Voor degenen die graag willen dansen, staat FeestDJ 3x niks klaar om van 14.00 tot 18.00 uur de perfecte mix te draaien. Om 15.00 uur betreden de Maxima’s het podium voor een optreden dat het publiek zal betoveren. En voor degenen die hopen op een beetje geluk, vindt om 17.00 uur de trekking van de Sponsorloterij plaats, waarbij fantastische prijzen te winnen zijn. Dit belooft een dag vol plezier en verrassingen te worden voor alle bezoekers van Den Hoorn. 

rommelmarkt tijdens koningsdag in den hoorn, midden-delfland
Koningsdag in Den Hoorn op het Julianaplein. - G. v. W-T

Koningsdag 2024 Schipluiden

Vanaf 11.00 kan men onder het genot van een kopje koffie en een tompouce het bezoek van de Koning en Koningin aan Emmen kijken op het grote scherm in de Dorpshoeve. Tussen 13.00 en 21.00 uur is er een oranjefeestje met activiteiten, muziek, eten en drinken voor jong en op de Burgemeester Musquetiersingel. 

Koningsdag 2024 Maassluis

Op zaterdag 27 april zal Maassluis bruisen van activiteit ter gelegenheid van Koningsdag. Rondom deze feestelijke dag zijn er diverse evenementen gepland, waaronder de Megaweek bij M.S.V.’71, waar een scala aan activiteiten wordt aangeboden. De festiviteiten beginnen eerder in de week, met hoogtepunten zoals de Nacht van M.S.V.’71 op zaterdag 20 april en een Pubquiz op zondag 21 april. Op woensdag 24 april staat een speciale kindermiddag en bingo gepland, gevolgd door een sponsoravond op donderdag 25 april en een spetterende Oranje Party op vrijdag 26 april.

Op de dag zelf, zaterdag 27 april, wordt Koningsdag gevierd met tal van festiviteiten, waaronder een feesttent bij M.S.V.’71. Ook bij C.K.C. Maassluis staat het feest op de agenda, met op vrijdag 26 april een Koningsnacht Silent Disco en op zaterdag 27 april een dag vol gezelligheid, muziek en activiteiten voor het hele gezin. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, demonstraties bijwonen en kans maken op leuke prijzen bij het Rad van Avontuur.

silent disco tijdens koningsdag in maassluis.
Silent Disco tijdens Koningsnacht in Maassluis. - Edwin Sonneveld-fotografie 

Koningsdag 2024 Hoek van Holland 

Dit jaar wordt Koningsdag Hoek van Holland georganiseerd door Stichting Hart voor de Hoek. Dennis Dukers van de stichting krijgt daar vanuit verschillende kanten hulp bij. “Het eerste dat we besloten hebben is dat Koningsdag weer buiten gevierd gaat worden. Een deel op het Brinkplein, een deel in de Dorpskerk en een deel in de Speeltuin. De laatste jaren was het in de Hoekstee, een prima plek maar je hoorde toch heel veel mensen zeggen dat het gewoon buiten gevierd hoort te worden, daar geven we, ondanks het risico van de weersomstandigheden nu gehoor aan. Bij slecht weer kunnen we eventueel uitwijken naar de speeltuin”

“We willen graag dat kinderen verkleed komen in het kader van het thema Koningsdag. Om 9.00 uur verzamelen we bij de Speeltuin, daar is de hele dag een fotocabine, schminken en glitter tattoe. Om 9.30 uur lopen we vanuit de Speeltuin naar de Dorpskerk, gaan we via de Kleine Schoolstraat naar binnen en aan de kant van de Prins Hendrikstraat er weer uit. Tijdens deze loop zal een jury de leukst verkleedde kinderen nomineren. Bij de klerk zal vervolgens een aubade worden gehouden, waarbij de leden van de Dorpsraad en de burgemeester voor één dag aanwezig zijn. Ouderen vervolgens als ze dat willen in de Ontmoetingsruimte van de kerk op TV Koningsdag in het land volgen en genieten van een koffiemaaltijd. Vervolgens kan iedereen zijn of haar weg vervolgen. Op het voetgangersgedeelte in de Rietdijkstraat kunnen vanaf 10.00 uur de plekken ingenomen en ingeruimd worden voor de kleedjesmarkt, die om 11.00 uur van start gaat, samen met de andere activiteiten in de speeltuin, waar ookl een kleedjemarkt zal zijn, en op het plein. 

Op het plein zullen verschillende verenigingen en instellingen demonstraties geven en zal lokaal talent voor het nodig muzikale vertier zorgen. Uiteraard is erf ook aan de inwendige mens gedacht door Saam met onder meer poffertjes en Broodje Unicum met de barbecuewagen. In de avonduren is het de bedoeling een coverband op het plein te laten spelen.”

rommelmarkt in hoek van holland tijdens koningsdag
Kleedjesmarkt in de Speeltuin, Hoek van Holland. - Archief/Tom van Ooijen

De Speeltuin aan de Prins Hendrikstraat 144D is van 12.00 uur tot 16.00 uur geopend. Hier zijn onder meer ook een kleedjesmarkt, waarvoor gereserveerd moet worden, is er een springkussen en is de toegang gratis. Reserveren voor de vrijmarkt in de speeltuin kan via info@speeltuinhoekvanholland.nl.

Koningsdag 2024 Rozenburg

Het programma voor Rozenburg volgt snel.

Koningsdag 2024 Monster

Op zaterdag 27 april begint de dag vroeg met de opening van de rommelmarkt om 7.00 uur. Monster ontwaakt langzaam terwijl mensen beginnen te struinen tussen de kraampjes, op zoek naar verborgen schatten. Om 9.00 uur klinkt de reveille vanaf de kerktoren, een traditioneel geluid dat de sfeer van de dag verder versterkt. Tegen 10.00 uur wordt de lucht gevuld met muziek tijdens de aubade, waar de gemeenschap samenkomt om feestelijk te zingen en te luisteren naar muzikale optredens. De ochtend gaat verder met het Oranje koffieconcert, begeleid door De Westlandse Harmonie, waarbij genoten kan worden van tompouce en verfijnde muziek. Terwijl de ochtend vordert, komen avonturiers aan hun trekken met activiteiten als longboarden, BMX’en, en free runnen tijdens Dreams, georganiseerd door Lex Thoen Events. Ondertussen kunnen anderen hun nauwkeurigheid testen met boogschieten en lasergamen. De dag gaat verder met een scala aan entertainment, van dansvoorstellingen tot live muziekoptredens. De Big Band Attic verrast het publiek met een Mystery Guest om 13.30 uur, gevolgd door een nostalgisch optreden van een draaiorgel met Hollandse liedjes om 15.00 uur. De avond wordt ingeluid met het energieke optreden van Distracted, gevolgd door de aanstekelijke beats van DJ Paul Zuijderwijk. Als kers op de taart sluit de avond af met een legendarisch optreden van Golden Earring door Square om 18.30 uur, waardoor de dag vol festiviteiten op een hoogtepunt eindigt. 

Koningsdag 2024 Naaldwijk

Op Koningsdag in Naaldwijk begint de ochtend met een levendige kleedjesmarkt in het centrum. Bewoners en bezoekers hebben de vrijheid om hun eigen kleedje neer te leggen in de winkelstraten en te genieten van een ontspannen sfeer terwijl ze langs de kraampjes struinen op zoek naar allerlei schatten. Om 12.00 uur barst het feest los met Kingsday Confetti in Café de Slimmerick, waar lokale artiesten zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De middag staat in het teken van Hollandse spelletjes bij Smoke Style BBQ, inclusief leuke activiteiten voor kinderen zoals schminken en tattoos. Feest DJ Thijs zorgt voor de muzikale ambiance. Later op de dag kunnen bezoekers genieten van livemuziek bij Grand Café Enjoy met optredens van de band Crawling Back, terwijl de Rembrandt Pub tot in de avonduren livemuziek biedt, begeleid door DJ Rob Vermeer en heerlijke hamburgers van Hamburgerkoning Nico. 

Koningsdag 2024 Poeldijk

Koningsdag in Poeldijk is van 9.30 tot 13.00 uur. Het wordt georganiseerd door Oranje Comité Poeldijk. Vanaf ‘s morgens vroeg is er vrijmarkt/rommelmarkt bij De Veiling. Gelet op de veiligheid zijn auto’s niet toegestaan op het terrein. Spullen aanleveren kan vanaf 8.00 uur.

Op het parkeerterrein bij De Veiling zijn de kinderspelen met springkussens, stormbanen, schminken voor de jongsten, ponypaardjes, dierenambulance De Wijs, poseren op motor met foto, skelters, balspelen, stoepkrijten, suikerspin en gratis limonade.

Koningsdag 2024 Ter Heijde

Op zaterdag 27 april verwelkomt Ter Heijde iedereen voor een speciale editie van de Markten aan Zee: de Oranje Markt aan Zee! Op het sfeervolle plein zullen zo’n 15 kraampjes staan, gevuld met een diverse selectie aan huisvlijt, snuisterijen, wijn, planten en lokale lekkernijen. Ook is er ruimte voor de populaire kleedjesverkoop, waar jong en oud hun tweedehandsspullen kunnen aanbieden. Daarnaast is er een spannende loterijkraam met mooie prijzen en kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op de Rommel- en Snuisterijenmarkt in de kerk. De Oranje Markt aan Zee staat garant voor een gezellige vrijmarkt waar iedereen welkom is. Naast het struinen langs de kraampjes kun je op het terras van het marktplein en in de Irenezaal genieten van koffie met een heerlijke oranje versnapering of andere lekkernijen, inclusief smakelijke belegde broodjes. De markt begint om 09.30 uur en eindigt rond 13.00 / 13.30 uur. Verkopers kunnen een uur van tevoren bij de organisatie terecht om hun kraam in te richten.

Koningsdag 2024 Honselersdijk

Om 9:00 uur begint ‘t Nederhofje in Honselersdijk met het organiseren van een levendige rommelmarkt, waar maar liefst 30 kleedjes klaarliggen voor verkoop. Later op de ochtend, tussen 11:00 en 13:00 uur, slaat de samenwerking tussen H.O.T., Vitis Welzijn en AH Honselersdijk de handen ineen voor de Koningslunch in Wijkcentrum De Hunselaer. Aanmelden voor deze feestelijke lunch is verplicht, want vol is vol. En voor de kleintjes is er van 13:30 tot 17:00 uur volop plezier te beleven met de kinderspelen op sportpark De Strijphorst. 

Koningsdag 2024 De Lier

Op zaterdag 27 april staat De Lier bol van de festiviteiten ter ere van Koningsdag. Van 09.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van de vrijmarkt, die zich uitstrekt van Delierious tot aan Zwaard, met talloze kraampjes vol verrassingen. De dag begint feestelijk met de aubade nabij de Feesttent tegenover ‘t Centrum, gevolgd door de spannende eendjesrace in de Lee naast de feesttent. Om 10.00 uur kunnen de avonturiers genieten van de brandweerwedstrijden en de kinderkermis, beide bij de Feesttent. Voor wie de aubade heeft gemist, is er een herhaling ervan in de Triangel om 10.00 uur. Ook wordt het ‘Koninklijk bakkie’ geserveerd in het Anker, met muziek van Koor de Westlanders. Sportievelingen kunnen deelnemen aan de fietstocht vanaf de feesttent, terwijl bij VV Lyra het schoolvoetbal plaatsvindt. Voor de kaartliefhebbers is er een kaartmiddag in het Anker. De dag wordt afgesloten met een feestelijke middag in de tent, met optredens van Square en diverse activiteiten voor kinderen. Het hoogtepunt van de avond is het Koningsdagconcert in de Vredekerk, met muzikale bijdragen van Excelsior, van 19.30 tot 20.30 uur. 

Koningsdag 2024 Wateringen

Het programma van Wateringen volgt snel.

Koningsdag 2024 Kwintsheul

Op Koningsdag in Kwintsheul begint de festiviteiten met een kleurrijke optocht door de straten om 9.30 uur, gevolgd door de officiële opening om 10.00 uur op het veld bij de Kievit, waar de vlaggen worden gehesen en het Wilhelmus wordt gezongen. Voor de jonge avonturiers is er de Leeuwenjacht, een spannende speurtocht met ouderwetse spelletjes en avonturen door het dorp tot 12.00 uur. Ondertussen zorgt Clown Pinkolet voor lachsalvo’s in de van der Knaap-tent bij de Kievit. In de middag kunnen kinderen genieten van verschillende attracties zoals een bungy-trampoline, wipe out en springkussens op het veld bij de Kievit, waar ook schminken wordt aangeboden. Volwassenen kunnen hun geluk beproeven tijdens het klaverjassen in de Kastanjehof of genieten van Hollandse muziek op het veld bij de Van der Knaap-tent. De feeststemming gaat door tot in de late uurtjes met een afterparty in de Jachthaven, waar ook volwassenenbingo en muziekbingo plaatsvindt in de gezellige sfeer van de Kastanjehof 

Koningsdag 2024 ‘s-Gravenzande

Op Koningsdag in ‘s-Gravenzande staat een uitgebreid programma klaar voor jong en oud. De festiviteiten beginnen om 09:00 uur met de vrolijke Kinderoptocht, waarbij de kleintjes samen met Showband Glaz door de straten trekken, vanaf de Kameleon tot aan het feestelijke eindpunt op het Marktplein. Na een korte pauze start om 10:00 uur de Aubade op het Marktplein, gevolgd door een hele dag vol vermaak en activiteiten. Het Koningstreintje rijdt tussen 10:30 en 16:00 uur langs verschillende haltes op diverse pleinen, terwijl het Marktplein vanaf 10:30 uur tot 17:00 uur gevuld is met een levendig Springkussen. Een feestelijke sfeer blijft behouden tot in de avond, met een Koningsfeest en DJ op het Marktplein, gepland van 16:00 tot 20:00 uur. Ondertussen kunnen avonturiers zich uitleven op de Stormbanen op het Vaartplein, terwijl het Graaf Florisplein een scala aan activiteiten biedt, zoals het Verenigingenplein met deelname van lokale clubs, ponyrijden, bungee trampoline, rodeo stier en brandweerwedstrijden. De dag wordt afgesloten met een gezellige Vrijmarkt op het Zandeveltplein, die loopt van 09:00 tot 16:00 uur. Tot slot doet het Oranje Comité een oproep voor een nieuwe voorzitter, iemand die het plezierig vindt om evenementen te organiseren en de leiding te nemen binnen deze enthousiaste groep vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via ovsgravenzande@gmail.com en zo een rol spelen in het voortzetten van deze feestelijke traditie. 

Koningsdag 2024 Maasdijk

Stichting Oranjespektakel Maasdijk zal er ook dit jaar ongetwijfeld weer een feest van maken in het gezellige Maasdijk. Wat we kunnen verwachten? Fiets- en brommerritten, kinderoptochten, livemuziek en meer. Zodra het bekend is lees je het op Rodi.nl/westland. 

brommerrit tijdens koningsdag in maasdijk, westland
De brommerrit is een vast onderdeel van de oranjefeesten in Maasdijk. - Westlandsfotootje

Gebeurt er op Koningsnacht/Koningsdag 2024 iets in jouw buurt in Schiedam, Rijswijk, Den Haag, Westland, Maassluis, Midden-Delfland of Hoek van Holland dat hier niet bij staat? Tip de redactie! Mail naar redactie.westland@rodi.nl o.v.v. Koningsdag.