De Kunstkaravaan van Art-S-Cool trekt deze maand weer door de Schilderswijk

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Ilona Noworacka )

Van 7 tot en met 11 augustus is het weer zover: De Kunstkaravaan van Art-S-Cool strijkt neer op diverse pleinen in de Schilderswijk. Het is al weer de zevende editie. Kinderen van 4 tot 13 jaar gaan dit keer artistieke talismannen van onder meer stokjes, steentjes, karton en andere natuurlijke materialen maken. 

Dat doen ze dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur  onder begeleiding van enthousiaste kunstenaars. Ze kunnen tijdens deze bijeenkomsten hun creativiteit de vrije loop laten gaan. Het programma voor het maken van artistieke talismannen is doorlopend , kinderen kunnen gedurende de middag op bovengenoemde tijden aansluiten. Deelname is gratis. 

Geluk

Het begrip talisman stamt af van het oud-Griekse woord ‘telesma’, wat ‘gewijd’ (heilig) betekent. Vaak is een talisman een voorwerp waarvan wordt geloofd dat het geluk brengt. 

Locaties

De Kunstkaravaan doet op de dagen de volgende plekken in de Schilderswijk aan:

maandag 7 augustus | Van der Venneplantsoen

dinsdag 8 augustus | Teniersplantsoen

woensdag 9 augustus | Hannemanplantsoen

donderdag 10 augustus | Naaldwijksestraat

vrijdag 11 augustus | Vermeerpark

Art-S-Cool 

Het doel van Art-S-Cool is om jonge deelnemers uit de wijk en omgeving een leuke zomervakantie te bezorgen vol kunstzinnige ontdekkingen. Zo maakten de kinderen bij de voorgaande edities onder meer muziekinstrumenten, eco-kijkers en wensvlaggen. De Kunstkaravaan wordt gesteund door het Jeugdvakantieloket en de Gemeente Den Haag, die de meerwaarde van kunst in het leven van kinderen erkennen en dit geweldige initiatief omarmen.