Kamermuziekfestival verhuist na twee succesvolle edities van Scheveningen naar Den Haag

Cultuur
Pieter van Loenen.
Pieter van Loenen. (Foto: Ronald Knapp)

Na twee succesvolle edities van Festival Klassiek achter de Duinen verhuist het Haagse kamermuziekfestival van Scheveningen naar de Haagse binnenstad. Van 15 tot en met 17 september klinkt er op vier verschillende locaties de mooiste kamermuziek. Die locaties zijn de Nieuwe Kerk, de Kloosterkerk, de Barthkapel en het Haags Pianohuis.

Violist Pieter van Loenen en pianist Tobias Borsboom zijn de drijvende kracht achter Festival Klassiek achter de Duinen. Na twee succesvolle edities, presenteren ze nu een derde editie met 7 uiteenlopende concerten. Bijzondere gastartiesten zijn dit jaar violist Daniel Rowland, het Haagse Matangi Quartet en celliste Lidy Blijdorp.

Openingsconcert

Tijdens het openingsconcert op vrijdagavond 15 september in de Nieuwe Kerk staat het concert voor piano, viool en strijkkwartet van Chausson centraal. De artistiek leiders treden dan samen op met het Matangi Quartet. Op zaterdag begint de dag met een concert van het aanstormende contrabastalent, Sasha Witteveen. In de middag wordt de absurditeit van muziek gevierd in de Keukenrevue met muziek van Satie en Poulenc.

Escher en Bach

Op zaterdagavond komen het werk van Escher en de muziek van Bach op bijzondere wijze bij elkaar in de Kloosterkerk. Orgelwerken van Bach, uitgevoerd door organist Geerten van de Wetering, worden afgewisseld met theatrale bijdragen door acteur Aus Greidanus. Tijdens de muziek worden lichtkunstwerken geïnspireerd op het werk van Escher vertoond, die voor dit concert gemaakt zijn door de Haagse lichtkunstenaar David Schoch.

Familieconcert

Voor het eerst presenteert het festival ook een concert voor de hele familie. Piano- en cabaretduo Beth & Flo laten de allerkleinsten zondag 17 september op een speelse manier kennismaken met fragmenten uit het Carnaval der Dieren en muziek van Debussy, Gershwin en Händel.

Afsluiting

Festival Klassiek achter de Duinen sluit zondag 17 september af met twee bijzondere concerten. In de Barthkapel speelt celliste Lidy Blijdorp een intiem concert met haar muzikale vriendinnen Rosanne Philippens en Hannah Strijbos. In de middag is sterviolist Daniel Rowland te gast tijdens het Slotconcert in de Nieuwe Kerk. Dan staan het 2e Pianokwintet van Dvorák en het 2e Strijksextet van Brahms op het programma.

Informatie

Kijk voor het volledig programma op www.klassiekachterdeduinen.nl