Wat is er dit weekend te doen in Den Haag? Drie tips!

Cultuur
Afbeelding
(Foto: pr)

1. NN Kunstfestival

Een 11-daags evenement van 28 september t/m 8 oktober waarin je bij meer dan 20 musea door het hele land terecht kunt om de kracht van kunst te ontdekken. Ook het Mauritshuis , het Nationaal Archief en het Kunstmuseum Den Haag doen mee. Kijk op nn.nl/NNKunstfestival voor alle deelnemende musea, de gehele programmering en kortingen. Met de code ‘kunstontdekker’ kun je korting krijgen op museumtickets tijdens het NN Kunstfestival.

2. Stadmakersfestival

Op verschillende locaties op en rond de Leyweg wordt vrijdag 29 september het Stadmakersfestival gehouden. Van 14.00 tot en met 23.00 uur is er van alles te doen. Bezoekers kunnen de hele middag én avond verschillende optredens bijwonen. Ook zijn er diverse kraampjes van instanties op het centrale festivalplein bij de Emmauskerk aan de Leyweg en kan men bij een loket advies inwinnen voor projecten. Voor de kinderen is er RepairKid.
Alle sessies zijn geheel gratis maar vanwege de beperkte capaciteit is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via https://stadmakersfestival.we-invite.eu/

De dag wordt afgesloten met een knallend eindfeest in het Zuiderparktheater. Helemaal gratis en vrij toegankelijk. 

3. Chinees Maanfeest

Dit festival voor jong en oud vind plaats op zaterdag 30 september van 13.00 tot 20.00 uur op het Rabbijn Maarsenplein. Er komen tal van leuke en gezellige activiteiten aan bod: muziek-, zang- en dansoptredens van Chinese artiesten uit China en Den Haag, DJ met Aziatische muziek, workshops, Asian streetfood, kinderactiviteiten e.d.

Programma 
13.00 uur welkom
13.30 uur opening met Chinese leeuwendans
Doorlopende muziek-, zang- en dansoptredens van Chinese artiesten uit China en Den Haag
Workshops Chinese kalligrafie, Chinees maankoeken maken
Kinderactiviteiten
Marktkraampjes met Aziatisch eten en drinken, souvenirs, kleding en nog veel meer
Chinese kunstenaar beschildert zitbankjes voor in Chinatown
18.00 uur DJ met Aziatische muziek
20.00 uur einde

Dit Chinese Maanfeest is georganiseerd door Stichting BIZ Chinatown Den Haag in samenwerking met Vereniging Nederland China, Stichting De Chinese Brug, Stichting Chinese Culture Center en mede mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag en sponsors.

Voor meer info: www.chinatowndenhaag.com