Haagse kunstwerken gezocht voor expositie in Elandstraatkerk

Cultuur
Een schilderij van een stadsgezicht zou perfect in deze tentoonstelling passen.
Een schilderij van een stadsgezicht zou perfect in deze tentoonstelling passen. (Foto: pixabay)

De Ignatiusgemeenschap nodigt kunstenaars uit om een kunstwerk te maken voor de expositie ‘Typisch Haags’ volgend jaar mei in de Elandstraatkerk. De gemeenschap wil met deze tentoonstelling haar verbinding met Den Haag en het Zeeheldenkwartier benadrukken.

Schilder een stadsgezicht, portretteer een bekende Hagenaar, boetseer een ode aan het Haags Hopje. Er is veel mogelijk, maar houd er rekening mee dat de kunstwerken in een kerk zullen worden tentoongesteld. Er is plaats voor vijftig objecten: schilderijen, keramiek; alles waar geen stekker aan vast zit.

Beoordeling

Om in aanmerking te komen moeten de kunstenaars een foto van het object opsturen. Vervolgens beoordeelt een commissie of het object onder het thema valt en het aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Iedereen krijgt bericht of het werk wel of niet wordt geëxposeerd. Tenslotte moet het werk zo worden ingeleverd dat het direct kan worden opgehangen. Het project gaat alleen door bij voldoende belangstelling. Tijdens de expositiedagen kunnen geïnteresseerden in contact worden gebracht met de kunstenaars.

Informatie

Een foto van het object moet vóór 1 maart worden gemaild naar: expotypischhaagse@gmail.com met daarbij 1 of 2 regels waarin de relatie van het kunstwerk tot het thema uit de doeken wordt gedaan en ook de grootte en het gewicht van het werk wordt vermeld.
De tentoonstelling is gedurende drie weekends in mei in de bovengalerij van de Elandstraatkerk aan de Elandstraat 194. De feestelijke opening is op zaterdag 11 mei.