Deze kookvereniging geeft volgend weekend een kijkje in de keuken

Cultuur
Kookclub Les Amis de Cuisine is een vereniging van, voor en door kookliefhebbers.
Kookclub Les Amis de Cuisine is een vereniging van, voor en door kookliefhebbers. (Foto: Google Maps)

Les Amis de Cuisine, naar eigen zeggen ‘de grootste en gezelligste kookvereniging’ in de regio, heeft 280 leden uit Westland, Den Haag en andere gebieden in Zuid-Holland. Op zondag 5 november kunnen geïnteresseerde kookliefhebbers kijken of ze er wat van bakken.

Die middag kunnen bezoekers proeven van heerlijke gerechten en wijnen, belooft de vereniging. Hun eigen, professionele keuken aan de Kerketuinenweg 6a, Den Haag is die middag open van 15.00 tot 17.30 uur. Het is hét moment om een kijkje in de keuken te nemen. Goed nieuws voor wie het bezoek naar meer vindt smaken: in 2024 start een nieuwe instap-kookgroep voor wie laagdrempelig wil kennis maken met de vereniging.

Twintig kookgroepen

Kookclub Les Amis de Cuisine is een vereniging van, voor en door kookliefhebbers. De leden koken in vaste kookgroepen, waar ze uitdagend koken met gezelligheid en plezier. Iedere maand koken twintig kookgroepen een bij het seizoen passend en verrassend menu.

Menig restauranthouder zal jaloers zijn op de kwaliteit van onze menu’s

Tijdens de open dag kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer zien hoe ze koken én gerechten proeven. Alex van den Doel (voorzitter vereniging): “Koken bij Les Amis is een luxe manier van koken, want je kunt zo aan de slag”. Het menu is bedacht door de menucommissie. De wijncommissie selecteert bijpassende wijnen, de inkoopcommissie zorgt voor de ingrediënten. “Je hoeft alleen nog maar te koken en te dineren!”


Op 5 november gaat een aantal leden aan de slag met een selectie van verschillende kleine gerechten en patisserie. Roel Visser (open dag commissie): “Menig restauranthouder zal jaloers zijn op de kwaliteit van onze menu’s!” En natuurlijk is de wijncommissie aanwezig om een aantal wijnen te laten proeven, zodat iedereen de combinatie met het maandelijks menu kan proeven.

Inschrijven

Inschrijven via: https://www.lesamisdecuisine.nl/open-dag-2023. Langskomen zonder inschrijven kan eventueel ook.