Musical Disney Frozen komt in 2024 naar AFAS Circustheater Scheveningen

Cultuur
Anna, Olaf en Elsa komen in 2024 tot leven op het toneel in Scheveningen.
Anna, Olaf en Elsa komen in 2024 tot leven op het toneel in Scheveningen. (Foto: Johan Persson)

Stage Entertainment Nederland en Disney Theatrical Productions slaan de handen ineen voor een ongekend magisch spektakel. Vanaf 31 mei 2024 laat Disney’s FROZEN de ijzige winden waaien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de kaartverkoop.

 Bereid je voor op een betoverende reis met de wereldberoemde zussen Anna en Elsa, terwijl ze je meenemen op een muzikaal avontuur doordrenkt met de oorstrelende melodieën van hits zoals ‘Let it Go’. En ja, de muzikale en lyrische wonderen zijn weer gecreëerd door het dynamische duo Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez!

Sneeuwkoningin

De musical is geïnspireerd op Hans Christian Anderson’s sprookje ‘De Sneeuwkoningin’ en volgt het hartverwarmende verhaal van de zussen Anna en Elsa, in het betoverende koninkrijk Arendelle dat ondergedompeld is in een eeuwige winter door Elsa’s verborgen krachten. Terwijl de ijskou voortduurt, ontdekken de zussen dat enkel ware liefde een bevroren hart kan ontdooien.

Na een decennium aan verbluffend succes van de animatiefilm FROZEN, met zijn accolades zoals twee Academy Awards® (voor onder andere ‘Let It Go’), een Golden Globe en een BAFTA, is het nu tijd voor de magie op het toneel!

Succes

De musical maakte zijn Broadway-debuut in 2018, sleepte een prestigieuze Tony Award®-nominatie binnen voor Beste Musical en reisde de wereld rond met triomfantelijke shows in Australië, Japan, Londen, Duitsland en Noord-Amerika.

De Nederlandse première staat gepland op 9 juni 2024 in Scheveningen, waar het AFAS Circustheater het betoverende Arendelle tot leven zal brengen. De cast wordt binnenkort onthuld, dus houd je oren gespitst!

Regisseur en cast

De magie wordt gecreëerd onder leiding van Jennifer Lee voor het script en Michael Grandage als regisseur. De muziek, inclusief nieuwe nummers naast de iconische hits zoals ‘For the First Time in Forever’ en ‘Do You Want to Build a Snowman?’, wordt tot leven gebracht door de getalenteerde Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Onder toeziend oog van choreograaf Rob Ashford, met decor- en kostuumontwerp van Christopher Oram, belooft deze voorstelling betovering van begin tot eind.

Voor meer informatie en het bemachtigen van jouw tickets, surf naar www.musicalfrozen.nl en duik in de magische wereld van FROZEN!