Boekids Festival voor het laatst in Den Haag gevierd

Cultuur
De laatste editie Boekids Festival in Den Haag was populair.
De laatste editie Boekids Festival in Den Haag was populair. (Foto: Raymond van Mil)

Twee decennia lang was Den Haag de thuisbasis voor het Boekids Festival waarbij afgelopen zondag de laatste editie in PAARD plaatsvond. Boekids Festival maakte een dag later, maandag 27 november, bekend dat het literatuurfestival voor kinderen en jongeren een samenwerking is aangegaan met My First Festival in Utrecht, dat op 28 december zal plaatsvinden in TivoliVredenburg.

Boekids Festival voor het laatst in Den Haag gevierd

Tevens maakt Ellen van Heijningen, directeur en bezielende kracht achter het Boekids Festival, haar afscheid bekend: “Als iemand in Den Haag de ketting van mij wil overnemen, dan mag dat!” Ter afsluiting van de laatste editie presenteerde Ellen van Heijningen afgelopen zondag het eerste exemplaar van haar eigen geschreven kinderboek ‘Mochi in Parijs’, waarin Van Heijningens eigen kat op avontuur gaat in Parijs. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan verrassingsact Geronimo Stilton, die hiermee de aftrap deed voor de ‘gi-ga-grote leeschallenge’ en alle kinderen opriep om zoveel mogelijk boeken te lezen. Verder hebben bezoekers het thema ‘Muziek’ kunnen ervaren met optredens van Claude, BENR, SERA en Diede. Bovendien betraden de meiden van PaardenpraatTV, Britt Dekker en Esra, het podium en konden kinderen genieten van inspirerende voorleessessies, zoals die van Iris Lam uit het boek ‘De bond voor bangeriken’, en voordrachten van auteur Annet Schaap en muzikante Fredrike de Winter uit het boek ‘De Meisjes’. Voor meer informatie zie: https://boekids.nl/.

Ellen van Heijningen, die twee decennia met toewijding en passie aan het festival heeft gewerkt, vertelt: “De laatste editie in PAARD in Den Haag was een emotionele rollercoaster voor mij. Het is ongelofelijk om te zien hoe Boekids Festival door de jaren heen is gegroeid en zoveel kinderen en (jong)volwassenen met diverse achtergronden in contact heeft gebracht met (jeugd)literatuur. Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van dit geweldige festival, maar ik geloof sterk in de nieuwe richting die het zal inslaan. Het is tijd voor mij om nieuwe avonturen aan te gaan en ruimte te maken voor frisse energie en leiderschap bij Boekids Festival.”