Iris Hond en KesslerPerspektief creëren muzikaal thuis voor daklozen

Cultuur
Iris Hond en Bram Schinkelshoek, directeur van KesslerPerspektief.
Iris Hond en Bram Schinkelshoek, directeur van KesslerPerspektief. (Foto: Henriette Guest)

Pianiste Iris Hond en KesslerPerspektief slaan de handen ineen om dak- en thuislozen een muzikaal thuis te bieden. Met het gloednieuwe programma genaamd ‘Music For Shelter’ brengt de Iris Hond Foundation “licht en troost in het leven van mensen die het nodig hebben”. Dit doet zij via muziekworkshops en concerten.

Deze bijzondere samenwerking resulteert niet alleen in emotionele steun, maar heeft ook geleid tot de donatie van twee piano’s aan de locaties van KesslerPerspektief. De Iris Hond Foundation zet zich in om muziek toegankelijk te maken voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Door samen te werken met professionele maatschappelijke instanties, zoals KesslerPerspektief, streven ze ernaar om ontwikkelings- en re-integratietrajecten te bevorderen. Het jaarlijkse Haags Kersthuis, georganiseerd in de Grote Kerk in Den Haag, is hier slechts één voorbeeld van.

Pianiste Iris Hond, oprichter van de gelijknamige stichting, gelooft sterk in de helende kracht van muziek: “In moeilijke tijden kan muziek een baken van hoop zijn, waardoor mensen zich weer veilig en geborgen voelen. Door muziek laagdrempelig en toegankelijk te maken, streven we ernaar om de waardigheid van onze deelnemers te vergroten en hen een gevoel van verbondenheid te geven.”

KesslerPerspektief, voortgekomen uit een fusie tussen Kessler Stichting, Perspektief en Arosa, heeft als missie om mensen een warm welkom te bieden en samen hun situatie te verbeteren. Miriam Heringa en Bram Schinkelshoek, de drijvende krachten achter de organisatie, zijn enthousiast over de samenwerking met de Iris Hond Foundation en benadrukken het belang van Music For Shelter binnen hun visie.