Dag van het Kasteel 2024 bij Villa Ockenburgh

Cultuur
Voor € 15 maak je een ritje in een oldtimer.
Voor € 15 maak je een ritje in een oldtimer. (Foto: PR)

Villa Ockenburgh nodigt het publiek uit voor de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag, 20 mei, met als thema ‘Aan tafel!’ Tijdens dit evenement zijn er verschillende activiteiten gepland voor bezoekers. Mensen met een Ooievaarspas hebben de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan het ontbijt, terwijl er voor alle bezoekers spellen, demonstraties van oude ambachten, live muziek en rondleidingen beschikbaar zullen zijn. De activiteiten vinden plaats van 12.00 tot 16.00 uur.

Een van de hoogtepunten van de dag is de Bullet Experience, een initiatief van het Wijkberaad Kraayenstein, waarbij gezelschapsspellen met knikkers worden gespeeld. Dit initiatief wordt normaal gesproken uitgevoerd bij ‘De Plek’ aan de Wijndaelerweg 12. Jongeren zullen actietafels ontwerpen, maken en testen waarop knikkers, ballen en kogels een traject met hindernissen afleggen. De speeltijd wordt bijgehouden en opgenomen in een openbare standenlijst.

Tijdens het evenement zullen er ook demonstraties zijn van oude ambachten, zoals klompenmakerij en mandenvlechten. De band Koko Cherry zal live optreden van 15:00 tot 16:00 uur, waarbij zij een gevarieerd repertoire zullen spelen, variërend van ballads tot jazzy nummers en blues en rock. Nummers van artiesten zoals Fleetwood Mac, Caro Emerald, Bette Midler en Joe Cocker zullen ten gehore worden gebracht.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om een ritje te maken in een oldtimer tegen een donatie van 15 euro aan de Stichting. De beschikbare voertuigen zijn onder andere een MG uit 1952 en een Ruska Regina uit 1967.

Daarnaast kunnen bezoekers het verhaal van Ockenburgh ontdekken door middel van een korte film of door deel te nemen aan een rondleiding door de Villa.

Zie ook villaockenburgh.nl.