Van muziekwinkel naar supermarkt: Voormalig Rock Palace nu Dirk-supermarkt

Nieuws
De feestelijke opening.
De feestelijke opening. (Foto: Robert Joore)

“10, 9, 8...” Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, telde vandaag, woensdag 24 mei, digitaal af naar 0. Supermarktmanager Remko van Leeuwen opende daarna onder toeziend oog van vele wachtende klanten de eerste Dirk-winkel in het centrum van Den Haag. De voormalige muziekwinkel aan de Torenstraat gaat nu verder als supermarkt.

De kinderen van de nabijgelegen Carolusschool kregen tijdens de opening op woensdag 24 mei een gezond appeltje vanuit de Dirk-bakfiets. “Als je bekend bent met Rock Palace, zie je dat de buitenkant intact is gebleven”, zegt supermarktmanager Remko van Leeuwen. “Toch is het van binnen een volwaardige Dirk-supermarkt geworden. Klanten komen binnen op ons Kanskoopjesplein. Verder hebben we een eigen bakkerij en genoeg ruimte voor ons groente- en fruitassortiment.” 

Winacctie

Dat Dirk van den Broek vanaf nu ook in de binnenstad van Den Haag is te vinden, was niet te missen. In de aanloop van de opening konden buurtbewoners meedoen met een winactie, door een Dirk-poster voor hun raam te hangen. Ook rijden er lijnbussen rond met de aankondiging, zijn er heel veel bushaltes voorzien van Dirk-posters én kregen omwonenden een Dirk-boodschappentas waarmee de stad rood kleurt.

De supermarkt zit in het pand in de Torenstraat waarin voorheen Rock Palace was gevestigd.