Sea Life Scheveningen viert 30-jarig bestaan met Scan app en VIP-tour

Nieuws
Het aquarium uitgebreid met een breed scala aan zeedieren van over de hele wereld.
Het aquarium uitgebreid met een breed scala aan zeedieren van over de hele wereld. (Foto: pr)

Sea Life Scheveningen bestaat 30 jaar. Dat wordt onder andere gevierd met de lancering van de Sea Scan App en een VIP-tour.

De lancering van de app en de  VIP-tour vinden plaats op zaterdag 3 juni. Ze markeren het begin van de feestelijkheden in het Nederlands grootste openbare aquarium. In de maand juni kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een exclusieve VIP-tour. Tijdens deze tour geeft een onderwaterexpert deskundig uitleg over de diverse dieren die de aquaria in Scheveningen bevolken. Daarnaast kan men assisteren bij het voermoment van de roggen.

Scannen

Tevens wordt op 1 juni de Sea Scan App gelanceerd. Met deze app kunnen bezoekers de fascinerende zeedieren scannen met hun telefoon en waardevolle informatie ontvangen over hun kenmerken en leefomgeving. waarbij bezoekers de dieren kunnen scannen met hun telefoon en informatie verkrijgen over de verschillende kenmerken. De rest van de maand vinden er feestelijke activiteiten plaats. Deze worden in aanloop naar de maand juni bekend gemaakt via de website en Instagram. 

Ambitieus project

Pascal van Wersch (Cluster General Manager) blikt terug. “Wat begon als een ambitieus project is uitgegroeid tot een internationaal erkend centrum voor onderwatereducatie en natuurbescherming. Gedurende de afgelopen drie decennia hebben we voortdurend geïnnoveerd en geïnvesteerd. We zijn begonnen met enkele tentoonstellingen en hebben ons aquarium uitgebreid met een breed scala aan zeedieren van over de hele wereld.”

Kwetsbaarheid

Sea Life wil haar bezoekers ook bewust maken van de kwetsbaarheid van het leven in zee en betrekken bij het behoud van de oceanen. Dat gebeurt door middel van educatieve tentoonstellingen, interactieve workshops en samenwerking met lokale en internationale partners. Deze programma’s benadrukken het belang van duurzaamheid, het verminderen van plasticvervuiling en het beschermen van bedreigde diersoorten.

Educatie

 Volgens Van Wersch is het 30-jarig bestaan van SEA LIFE Scheveningen niet alleen een mijlpaal, maar ook het startpunt van een nieuw hoofdstuk in haar streven naar natuurbescherming en educatie. “We kijken uit naar wat de toekomst ons zal brengen en zijn vastbesloten om samen met onze partners, bezoekers en gemeenschap te blijven streven naar een duurzame en gezonde onderwaterwereld voor de generaties die volgen.”