LangeLand Ziekenhuis verder als HagaZiekenhuis Zoetermeer

Nieuws
Bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit heeft het nieuwe logo op de gevel van het ziekenhuis onthuld.
Bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit heeft het nieuwe logo op de gevel van het ziekenhuis onthuld. (Foto: pr)

Het ziekenhuis in Zoetermeer heeft een nieuwe naam. Vanaf vandaag, donderdag 1 juli, stappen patiënten niet meer binnen in het LangeLand Ziekenhuis, maar in HagaZiekenhuis Zoetermeer. De nieuwe naam is een gevolg van de fusie tussen het HagaZiekenhuis en het voormalig LangeLand. Bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit onthulde donderdag 1 juni het nieuwe logo op de gevel van het ziekenhuis.

Ook op veel andere plekken is of wordt de naamswijziging zichtbaar voor patiënten. Bijvoorbeeld op posters, folders, brieven en verkeersborden. De LangeLand Huidkliniek aan de Europaweg in Zoetermeer verandert mee. Deze heet vanaf nu HagaZiekenhuis Huidkliniek. 

Patiëntenzorg 

De naamswijziging is een belangrijke stap binnen de fusie tussen de twee ziekenhuizen. Door de verdere eenwording wordt het eenvoudiger processen op elkaar aan te laten sluiten of te integreren. Dit merkt de patiënt uiteindelijk ook in de spreekkamer of aan het bed.

Grootste

Met de twee locaties is het HagaZiekenhuis nu het grootste topklinische ziekenhuis in de regio. Op beide locaties bieden we zorg voor alle specialismen. In HagaZiekenhuis Zoetermeer kunnen patiënten nu en in de toekomst snel terecht voor behandelingen bij veelvoorkomende aandoeningen. Voor specifieke onderzoeken of gespecialiseerde behandelingen wordt de patiënt verwezen naar HagaZiekenhuis Den Haag. In dat geval blijft de behandelaar uit Zoetermeer betrokken.