Balies stadhuis ook op zaterdag open om zomerpiek op te vangen

Nieuws
De publieksbalies in stadhuis aan het Spui.
De publieksbalies in stadhuis aan het Spui. (Foto: gemeente Den Haag)

De komende maanden verlopen circa 13.000 Haagse paspoorten en identiteitskaarten. De gemeente deze zomer dan ook grote drukte bij de publieksbalies. Om lange rijen in het stadhuis aan het Spui te voorkomen heeft de gemeente een aantal maatregelen genomen. 

Zo zijn de balies in juni en juli ook op zaterdag open, van 08.30 tot 12.30 uur. Daarnaast zijn in het stadhuis 4 extra tijdelijke balies gecreëerd en heeft de gemeente Den Haag 15 nieuwe medewerkers aangenomen, specifiek voor reisdocumenten.


Met deze extra maatregelen wil de gemeente de verwachte zomerdrukte aan de publieksbalies zoveel mogelijk in goede banen leiden. “In een grote stad als Den Haag is het in de zomer vaak erg druk met aanvragen voor reisdocumenten voor de zomervakantie. De komende maanden verlopen er circa 13.000 Haagse paspoorten en identiteitskaarten. Helemaal voorkomen kunnen we de drukte waarschijnlijk niet, die is in de zomer nu eenmaal gebruikelijk. Maar met de nu genomen extra maatregelen verwachten we de zomerdrukte wel zo beheersbaar mogelijk te houden”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Werk, Wijken en Dienstverlening.

Bijtijds aanvragen

Op dit moment is er nog genoeg ruimte in de afsprakenagenda om een afspraak te maken. Daarom roept de gemeente mensen op om hun reisdocumenten nu aan te vragen of te verlengen, als het paspoort of de ID-kaart in de zomer verloopt. En daarmee niet te wachten tot het laatste moment.