Op zoek naar een baan? Noot zoekt 60 nieuwe chauffeurs

Nieuws
Wethouder Kavita Parbhudayal en directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer tijdens een werkbezoek.
Wethouder Kavita Parbhudayal en directeur Martijn Kersing van Noot Personenvervoer tijdens een werkbezoek. (Foto: gemeente Den Haag)

Per direct kunnen 60 chauffeurs aan de slag in het zorgvervoer van Den Haag en omgeving. Om al die nieuwe chauffeurs te werven en te laten zien wat het werk omvat, houdt Noot Personenvervoer op vrijdag 9 juni van 15.00 tot 19.00 uur in het stadion van ADO Den Haag een wervings- en kennismakingsdag. 

Op elk heel uur start Noot met een nieuwe groep.“Den Haag is een unieke gemeente, in die zin dat wij geen andere gemeente in Nederland kennen die zo ruimhartig is als het gaat om doelgroepenvervoer”, zegt Martijn Kersing, directeur van Noot, dat onder de naam AV070 onder meer het Wmo-vervoer in Den Haag organiseert en in opdracht van de gemeente uitvoert. “Het is dan ook een uitdagende klus waarvoor we graag in contact komen met nieuwe chauffeurs.”

480.000 ritten

Alleen al in 2022 voerde AV070 maar liefst 480.000 ritten uit, goed voor in totaal 2,5 miljoen kilometers. Van het Wmo-vervoer maken in Den Haag 14.000 pashouders gebruik. Daarvoor betalen zij een bedrag van 28 euro per kalenderjaar voor een onbeperkt aantal ritten, of dat nou naar het ziekenhuis is of naar de kapper of de bioscoop. ‘Recordhouder’ in de (anonieme) statistieken van Noot is een pashouder die in 1 jaar 1750 ritten maakte, gemiddeld bijna 5 per dag, en goed voor 8920 kilometer.“

Grote waarde

“Chauffeurs van Noot zijn van grote maatschappelijke waarde, want zij vervoeren veel inwoners die hulpbehoevend zijn of een beperking hebben. Daardoor blijven mensen mobiel en kunnen zij blijven deelnemen aan de samenleving”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Werk, Wijken en Dienstverlening, en verantwoordelijk voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). “Ik ben dan ook erg blij met deze wervingsdag op vrijdag 9 juni in het stadion van ADO Den Haag. Noot kampt met een personeelstekort. Gelukkig doet het er alles aan om dat op te lossen”.

Volop baankansen

Dagelijks rijden circa 2000 voertuigen van Noot kriskras door het land. Directeur Martijn Kersing: “Wij hebben 2 recruiters die de hele dag op pad zijn om kandidaten te spreken en trekken maandelijks 40.000 tot 60.000 euro uit voor wervingscampagnes, flyers en advertenties. Bij Noot telt en doet iedereen mee. Wij bieden dan ook volop baankansen aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en gepensioneerden. En dankzij het meerjarige contract met de gemeente Den Haag kunnen we nieuwe chauffeurs dan ook perspectief bieden op een langdurige overeenkomst.”

Meer informatie

Meer informatie over de wervings- en kennismakingsdag op 9 juni in het stadion van ADO Den Haag is te vinden op deze website:  https://noot.nl/kennismakingsdag