Haagse Stageprijs uitgereikt aan leerlingen en bedrijven: ‘Jullie zijn toppers’

Nieuws
Jodi van Oosten en Gerben Hagenaars, gemeentedirecteur Onderwijs.
Jodi van Oosten en Gerben Hagenaars, gemeentedirecteur Onderwijs. (Foto: pr)

Zeven leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs ontvingen woensdag de Haagse Stageprijs van de gemeente Den Haag. Zij blonken in het schooljaar 2022-2023 uit in hun ontwikkeling tijdens de stage. De stagebedrijven die nét even meer doen om de jongeren te begeleiden, wonnen ook een prijs. 

Veel jongeren uit het speciaal voortgezet onderwijs gaan na de middelbare school werken of naar dagbesteding. Stages zijn heel belangrijk voor deze leerlingen. Ze krijgen hierdoor betere kansen om toe te treden op de arbeidsmarkt.

Haagse Sterren

De Haagse Stageprijs ging dit jaar naar: Savanna Pacaud, Jodi van Oosten, Wesley Gordijn, Alisha Ilahibaks, Jayverrell Irion, Kemal Kaya en Sheima Oulad Mhand. Zij ontvingen de prijs uit handen van gemeentedirecteur onderwijs Gerben Hagenaars. De naam Haagse stageprijs is dit jaar omgedoopt naar Haagse Sterren. “Vandaag gaat het om de leerlingen die uitblinken in hun kennis en vaardigheden die ze tijdens hun stage hebben laten zien. Jullie zijn allemaal toppers, echte Haagse Sterren”, zei Hagenaars tijdens de uitreiking.

Horeca

Jodi is één van de Haagse Sterren. Zij durfde tot haar 17e geen stage te lopen. Nu loopt zij stage in de horeca bij Middin Dorrepaal en werkt daar in de horeca. Ze begon met twee dagen per week en nu loopt ze vier dagen stage op eigen verzoek.

Eigen etage

Kemal wist al snel waar hij stage wilde lopen. In de schoonmaak was zijn wens. Op stadsdeelkantoor Escamp leerde hij de kneepjes van het vak. Inmiddels houdt hij hier zijn eigen etage schoon. Kemal doet het zo goed, dat hij na de zomer een baan heeft aangeboden gekregen.

Stagebedrijven

De winnende bedrijven en de stagebegeleiders werden tijdens de bijeenkomst in het bijzonder bedankt. Zij brengen met hun tomeloze inzet en geduld deze leerlingen elke dag weer een stap verder. De bedrijven zijn: Vitam Catering, De TweeWieler, Haagse Woon- en wijkzorg, Den Haag Werkt afdeling Schoon, Middin Dorrepaal, Den Haag Werkt Groenvoorziening. Hagenaars: “Jullie hebben het mogelijk gemaakt dat deze jongeren konden groeien als mens en om kennis en vaardigheden op te doen die zo belangrijk zijn voor hun volgende stap. Hier spreekt trots en liefde uit.”

Overzicht Scholen en bedrijven:

Bernardusschool VSO- ZMLK
Oosterbeek College
Insp. de Vriesschool
Tyltylcentrum de Witte Vogel
koetsveldschool
Piramide College
VierTaal College Den Haag

Middin - locatie Dorrepaal
De Twee Wieler
Den Haag Werkt - afdeling Groen
Den Haag Werkt - afdeling Schoon
Haagse Woon- en Wijkzorg
Vitam Catering - locatie Parket Generaal

Jodi van Oosten.
Kemal Kaya.