Vuurwerkfestival Scheveningen gaat weer niet door: ‘Nieuwe klap in gezicht van horeca’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Ook deze zomer is er geen vuurwerkfestival op Scheveningen. Verleden jaar was de beperkte politiecapaciteit de oorzaak dat het evenement werd afgeblazen, dit jaar zijn het volgens de organisatie de gestegen kosten en het gebrek aan sponsoren waardoor het festival niet plaatsvindt. 

Het festival zou dit jaar in een nieuwe jas worden gestoken. Vuurwerk zou deels worden vervangen door nieuwe elementen zoals een droneshow. De organisatie kreeg de begroting echter niet sluitend krijgt. Daarbij bleek het ook moeilijk om voldoende sponsoren te vinden. Het evenement wordt nu opnieuw verplaatst, naar augustus 2024. 

Vragen

Raadsleden Richard de Mos en Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) zijn ‘not amused’ over het wederom niet doorgaan van de veertigste editie van het Internationale Vuurwerkfestival op Scheveningen.  “Scheveningen snakt naar positief nieuws. Dit besluit is een nieuwe klap in het gezicht van de (horeca)zaken op de boulevard, de ondernemers direct aan het strand en in de winkelgebieden, zoals in de Keizerstraat”, aldus De Mos en Sluijs. Zij willen van het college weten of zij alles op alles heeft gezet om hét Vuurwerkfestival door te laten gaan.