Zo maak je kans op een VIP-arrangement tijdens Rozenconcours

Nieuws
De roos Better Times van kweker Kordes won verleden jaar de publieksprijs.
De roos Better Times van kweker Kordes won verleden jaar de publieksprijs. (Foto: pr)

In het Westbroekpark staan zo’n 350 soorten rozen. Ieder jaar wordt tijdens het Rozenconcours de Gouden Roos gekozen en de Geurprijs uitgereikt door een vakjury. Tot en met 30 juni kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs.  

Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een VIP-arrangement voor 2 personen voor het Internationale Rozenconcours 2024.  

Hoe werkt het stemmen? Kom naar Rosarium en bekijk de 350 rozen. Stemmen kan met je mobiele telefoon of een stemformulier. Geef een Top-5 van rozen door met de mooiste roos op 1. Elk vak met rozen heeft een nummer. Vul dat in op het (digitale) stemformulier. In het Rosarium hangen op verschillende plekken borden met een QR-code en een link naar een website. Scan de QR-code en voer je Top-5 in. Laat een e-mailadres achter om kans te maken op de prijs.
Het is ook mogelijk om de voorkeur door te geven met een papieren stemformulier. Bij het rozenhuisje in het park (links bij de ingang van het Rosarium) liggen ze voor het pakken. Daar hangt ook de brievenbus waarin het stemformulier kan worden ingeleverd. Ook hier geldt: laat de adresgegevens achter om kans te maken op de prijs.

Dag van de Roos

Zondag 2 juli is de Dag van de Roos. De gemeente organiseert deze dag samen met Groei & Bloei. Van 10.00-16.00 uur zijn er in het Rosarium activiteiten voor jong en oud rondom de rozen en over het Haagse groen. Een imker vertelt over zijn werk en er worden rozen en fuchsia’s verkocht. Ook zijn de Haagse groenverenigingen de hele dag aanwezig om vragen te beantwoorden. Het programma ziet er als volgt uit: 10.00 - 16.00 uur schilder- en tekenworkshops van Art en Jazz, 10.30 - 11.20 uur muzikaal optreden Arie Spaans, 11.40 - 12.30 uur muzikaal optreden Arie Spaans, 12.30 - 13.15 uur optreden jazz-band onder leiding van Willy Kreuzer van Art and Jazz, 13.00 - 14.00 uur beeldenwandeling, 13.00 - 13.50 uur muzikaal optreden Arie Spaans, 13.00 - 16.00 uur Dichters bij de Bunker, 13.45 - 16.00 uur muzikaal optreden Quiet Colours, 14.30 - 15.15 uur optreden jazz-band onder leiding van Willy Kreuzer van Art and Jazz, 15.00 - 16.00 uur beeldenwandeling. 

Rozenconcours

Op zaterdag 1 juli komen rozenkenners uit de hele wereld naar het Rosarium om de rozen te keuren tijdens het Internationaal Rozenconcours. Een vakjury van rozenkenners kiezen de Gouden Roos en de Geurprijs. Daarnaast wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

Bron: www.hethaagsegroen.nl