Voedselbank Haaglanden zit dringend verlegen om vrijwilligers; wie helpt?

Nieuws
De chauffeurs leveren onder andere voedselpakketten af bij 19 uitgiftepunten en bij 4 voedselbankwinkels
De chauffeurs leveren onder andere voedselpakketten af bij 19 uitgiftepunten en bij 4 voedselbankwinkels (Foto: pr)

Voedselbank Haaglanden zoekt met spoed chauffeurs, heftruckchauffeurs en vrijwilligers die willen helpen in het magazijn. De voedselbank helpt mensen die het financieel moeilijk hebben elke week met een voedselpakket.

Er is veel te doen in het distributiecentrum van de voedselbank aan de Lierseweg 2B in Wateringen. De chauffeurs rijden af en aan. Ze halen voedsel op bij bedrijven en organisaties, leveren voedselpakketten af bij 19 uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer en bij 4 voedselbankwinkels in Den Haag. Daarnaast voorziet Voedselbank Haaglanden 14 andere voedselbanken in de regio van voedsel. 

Vrijwilligers

Hiervoor zijn veel helpende handen nodig. In het distributiecentrum wordt al het ingezamelde voedsel opgeslagen, gesorteerd en omgepakt. Daarna worden elke week tussen de 2.100 en 2.400 voedselpakketten samengesteld en per uitgiftepunt verdeeld. Dit alles wordt door vrijwilligers gedaan. In totaal zo’n 275, want de meesten werken een dagdeel of een dag per week voor de voedselbank. Wie wil ook als vrijwilliger meehelpen? Stuur een mail naar solliciteren@voedselbankhaaglanden.nl of kijk op www.voedselbankhaaglanden.nl