Sintvoorieder1 verwacht dit jaar weer meer aanvragen: donaties zijn welkom!

Nieuws
De stichting verwacht dit jaar bij 30.000 gezinnen cadeaus af te leveren.
De stichting verwacht dit jaar bij 30.000 gezinnen cadeaus af te leveren. (Foto: pr)

Het sinterklaasseizoen breekt weer aan. Dat betekent werk aan de winkel voor de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1. Zaterdag 2 september opent de Voorburgse wethouder Jeffrey Keus het pakhuis van de stichting aan de Appelgaarde in Voorburg. 

Sinterklaas komt helaas niet bij iedereen langs. In niet ieder gezin is geld voor cadeautjes. Sintvoorieder1 vindt dat niemand dit kinderfeest mag missen. Met het geld dat mensen en bedrijven doneren, koopt Sintvoorieder1 geschenken voor deze kinderen. Donaties worden ook in natura gedaan.

Oproepen

Wekelijks zijn vele vrijwilligers actief in het pakhuis om te helpen met het samenstellen en inpakken van cadeaupakketten en de logistiek naar organisaties die de pakketten uitdelen aan de kinderen. Vanaf 2 september zal Sintvoorieder1 ook mensen en organisaties weer actief oproepen om donaties te doen. Dit kan zowel financieel als door het schenken van cadeaus.

Meer gezinnen

De stichting zet zich al weer voor het 14e jaar in om kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, of die opgroeien in moeilijke omstandigheden, een Sinterklaascadeaupakket te geven. De verwachting is dat nog meer gezinnen dit jaar een beroep moeten doen op de stichting voor een sinterklaascadeaupakket.

Elk jaar meer aanvragen

In de afgelopen jaren heeft de stichting Sintvoorieder1 elk jaar meer aanvragen voor cadeaupakketten verspreid in regio Haaglanden en Amsterdam. Het afgelopen jaar hebben maar liefst 22.500 kinderen een cadeaupakket ontvangen. De prognose is dat dit aantal dit jaar nog hoger ligt, namelijk 30.000. Dit komt doordat het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank, aanzienlijk is gestegen. Door een intensievere samenwerking met de gemeente Den Haag zullen meer kinderen bereikt worden voor een Sinterklaascadeaupakket.

Donaties en vrijwilligers

Om het ook dit jaar voor elkaar te krijgen dat ieder kind een Sinterklaascadeaupakket ontvangt, kan de stichting alle hulp goed gebruiken. Die kan bestaan uit acties van particulieren, scholen, instellingen of bedrijven om speelgoed, snoepgoed en kinderboeken in te zamelen,  maar ook uit het meehelpen als allround pakhuismedewerker. Kortom, er zijn talloze manieren om Sintvoorieder1 te helpen.

Kijk voor meer informatie op www.sintvoorieder1.nl.