Waar kun je (gratis) parkeren in Den Haag?

Nieuws
Betaalbare parkeermogelijkheden in Den Haag zijn de garages.
Betaalbare parkeermogelijkheden in Den Haag zijn de garages. (Foto: Pixabay)

DEN HAAG - Den Haag, de politieke hoofdstad van Nederland, trekt dagelijks duizenden bezoekers aan. Of je nu de historische bezienswaardigheden wilt verkennen, van het strand wilt genieten of gewoon door de charmante straatjes wilt wandelen, een van de grootste uitdagingen kan het vinden van betaalbaar parkeren zijn. In dit artikel zullen we je op weg helpen met gratis en voordelige parkeermogelijkheden in verschillende buurten van Den Haag.

Waar kun je gratis parkeren in Den Haag Binnenstad?

Je kunt niet gratis parkeren in de binnenstad van Den Haag. Betaald parkeren in Den Haag geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 0.00 uur. zondag van 13.00 tot 0.00 uur.

Goedkope parkeergarages in Den Haag

Voor betaalbare parkeermogelijkheden kun je overwegen om gebruik te maken van de vele parkeergarages in Den Haag. Enkele van de voordelige opties zijn:

  • Parkeergarage Helicon (Schedeldoekshaven 90): Gelegen nabij het centrum en gunstig geprijsd. Je betaalt hier 2 euro per 30 minuten en met een maximaal tarief van 30 euro per dag.
  • Q-Park Torengarage (Geest 1): Deze garage ligt dicht bij het Binnenhof en biedt redelijke tarieven. Wil je een keer een hapje eten in Den Haag? Hier betaal je nooit meer dan 12 euro van 18:00 uur tot 06:00 uur.
  • Parkeergarage Veerkaden (Veerkade 4): Ideaal voor wie de binnenstad wil verkennen. Je betaalt hier 4 euro per uur met een maximaal tarief van 30 euro per dag.
  • Parkeergarage Noordeinde (Heulstraat 21): Dicht bij het prachtige Noordeinde en goed geprijsd. Hier betaal je per 15 minuten maximaal 1,90 euro.

Parkeren in de woonwijken in Den Haag

Naast het centrum zijn er verschillende andere buurten in Den Haag waar je kunt parkeren zonder de hoofdprijs te betalen. Hier zijn enkele handige adressen:

  • Scheveningen: Hoewel parkeren dicht bij het strand soms prijzig kan zijn, kun je betaalbare opties vinden bij parkeergarages zoals Strandweg en Kurhaus.
  • Zeeheldenkwartier: Deze trendy wijk heeft diverse straten waar je op straat kunt parkeren, zoals de Prins Hendrikstraat en de Piet Heinstraat.
  • Archipelbuurt: In deze mooie buurt kun je vaak gratis parkeren op straat, vooral in de avonduren en in het weekend.
  • Bezuidenhout: In de wijk Bezuidenhout kun je aan veel straten, zoals de Bezuidenhoutseweg, een groot deel van de Juliana van Stolberglaan en de Schenkkade van maandag tot en met vrijdag na 14.00 uur gratis parkeren. En in het weekend de hele dag gratis.

Parkeren Den Haag aanmelden

Als je een parkeervergunning hebt voor bezoekers en je parkeert in Den Haag in een vergunningsgebied met betaald parkeren, dan is het belangrijk om hun kenteken aan en af te melden. Gelukkig kun je dit op drie verschillende manieren doen: via een handige app, de website of gewoon met een telefoontje. Zorg ervoor dat je het meldnummer en de pincode bij de hand hebt, samen met het kenteken van de auto en de begin- en eindtijd van het parkeren. De gegevens krijg je via de post, maar je kunt ze ook hier vinden. Kijk hier voor meer informatie.

Het gebruik van de app (PlayStore of AppStore) of website biedt enkele voordelen, zoals het eenvoudig aan- en afmelden van bezoek, waar je ook bent, 24 uur per dag. Je kunt zelfs een lijst met favoriete kentekens aanmaken en slechts één keer je meldnummer en pincode invullen. Via de telefoon aan- en afmelden is handig als je niet online bent, maar het heeft beperkingen, zoals een maximum van één dag parkeren en de mogelijkheid om slechts 9 kentekens tegelijk aan te melden. Je moet ook nogmaals bellen om je bezoek af te melden.

Parkeren Den Haag vergunning

Woon je in een gebied met betaald parkeren in Den Haag? Dan is een parkeervergunning een handige oplossing om niet telkens te hoeven betalen voor het parkeren. Het aanvragen van zo’n vergunning is vrij eenvoudig. De vergunning is gekoppeld aan het kenteken van je auto, dus als je meerdere auto’s hebt, moet je voor elke auto afzonderlijk een vergunning aanvragen. In de meeste gevallen kun je maximaal 3 bewonersvergunningen per adres aanvragen.

Je hebt de keuze om de vergunning online aan te vragen, wat met iDeal direct van start kan gaan of met incasso of factuur, waarbij het minimaal 10 werkdagen duurt. Als je de aanvraag per post wilt indienen, duurt het minimaal 5 werkdagen met incasso en 10 werkdagen met factuur. Let op dat bij elke aanvraag een bedrag van 16,05 euro aan kosten verschuldigd is in 2023, en jaarlijks betaal je de kosten voor de vergunning. Lees hier de uitgebreide informatie over het aanvragen van een parkeervergunning in Den Haag.

Invalide parkeren Den Haag centrum

Met een parkeervergunning voor gehandicapten in Den Haag kun je zonder kosten je auto parkeren op betaalde parkeerplaatsen. Voorwaarden: inschrijving in Den Haag, geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders, auto op jouw naam. Aanvraag per post met het kenteken van je auto. Aanvraagkosten zijn 16,05 euro in 2023, met jaarlijkse vergunningskosten. Bekijk hier de uitgebreide informatie.

Parkeren Den Haag kenteken wijzigen

Als je (tijdelijk) een nieuwe auto hebt en een bewonersparkeervergunning in Den Haag bezit, dien je het kenteken op je vergunning aan te passen. Dit kun je kosteloos doen via de aangewezen procedure. Er zijn wel enkele voorwaarden: je mag maximaal 4 keer per kalenderjaar je kenteken wijzigen en pas vanaf de opgegeven wijzigingsdatum kun je met je nieuwe auto parkeren. Als je jouw auto deelt met iemand anders, gelden er specifieke voorwaarden voor het wijzigen van het kenteken, of het nu tijdelijk of voor langere tijd is. Bekijk hier de uitgebreide informatie.

Parkeren Den Haag

Onthoud altijd de parkeertarieven en -regels te controleren voordat je gaat parkeren in Den Haag. Bovendien, als je van plan bent om langer in Den Haag te verblijven, overweeg dan het gebruik van een parkeerapp zoals EasyPark om eenvoudig parkeergeld te betalen. Den Haag heeft veel te bieden aan bezoekers, en met deze informatie kun je stressvrij genieten van je tijd in de stad zonder je zorgen te maken over parkeerproblemen. Veel plezier met het verkennen van deze prachtige stad!